Pečená kačica s červenou kapustou
šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave, 15. októbra 2009

Foto: Pravda - Marek Velček
porcií
príprava
na 165 °C
Suroviny
2400 g |
|
50 g |
|
2000 g |
|
200 g |
|
0,5 dl |
|
50 g |
|
0,5 dl |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
0,5 dl |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kačicu dôkladne umyjeme, zbavíme zvyškov peria a dôkladne nasolíme. Necháme v chlade niekoľko hodín odležať. Odsekneme krídla a kačicu vložíme do hlbokého plechu. Podlejeme vodou, zakryjeme a pečieme podľa potreby a veľkosti kačice asi 2 – 3 hodiny pri teplote 165 stupňov. Počas pečenia kačicu otáčame a keď je kačica mäkká, odokryjeme ju a dopečieme do zlatista.
- 2
Červená kapusta: Hlávkovú červenú kapustu očistíme, odstránime hlúb a nasekáme. Na kačacej masti orestujeme nakrájanú cibuľu, bobkový list, pridáme cukor a skaramelizujeme. Pridáme rascu, zalejeme červeným vínom a šťavou z pomaranča. Privedieme do varu, pridáme kapustu, soľ a dusíme do mäkka. Ochutíme cukrom, soľou a octom.
- 3
Náš tip: Aby sme dosiahli zlatistú farbu kačice, podlejeme ju mliekom. Z vín bude ku kačici ladiť Frankovka modrá Prestige 08.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
zemiaky na miesto knedle pecene pod kacicou.