Plnené kačacie prsia s karamelizovanými jablkami a cibuľkou

Foto: Reštaurácia Magnus Trenčín
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
14 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Prsia umyjeme, osušíme a narežeme kožu. Do každého kusa urobíme nožom kapsu, ktorú potom naplníme ošúpanou a nadrobno nakrájanou mrkvou, zelerom a špargľou. Rúru rozohrejeme na 160 stupňov Celzia. Prsia opečieme na panvici a kožou nadol pečieme 4 minúty. Potom prsia obrátime kožou nahor a panvicu vložíme do rúry. Pečieme 12 – 14 minút.
- 2
Ošúpanú cibuľku rozštvrtíme a opečieme na masle. Pridáme ošúpané a jadrovníkov zbavené jablká. Podusíme, pridáme cukor a šalviu, skaramelizujeme.
- 3
Mäso podávame s cibuľovo– jablkovou prílohou, prípadne ešte dozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu