Kačacia galantína s údeným mäsom a so zeleninou
Zoltán Salgó
šéfkuchár Hotela Kamila v Čiernej Vode, 20. októbra 2009
šéfkuchár Hotela Kamila v Čiernej Vode, 20. októbra 2009
Foto: Pravda - Ivan Majerský
2
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Príprava plnky: Pomleté údené mäso zmiešame s vajcami, soľou, korením a nadrobno posekanou farebnou paprikou.
- 2
Postup: Kačacie prsia pozdĺžne rozkrojíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a naplníme plnkou. Potom prsia skrútime a zabalíme do alobalu. Pečieme podliate vodou asi 30 – 40 minút pri teplote 180 stupňov.
- 3
Hotové a vychladnuté pokrájame na plátky a podávame s toastovým chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
180° asi 40 minút , potom odkryť a pomaly odokryté hodinu zapekať pri 160°. Ja to zvyknem 25 minút pred dopečením obložiť dvoma hrsťami pečených gaštanov.