Divá kačica dusená v ríbezľovej omáčke

redakcia - fotkaredakcia, 7. októbra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg
1 KL
3 PL
1 KL
100 g
1 ks
2 PL
50 ml
200 g
4 zrnká
4 zrnká
250 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Očistenú, vypitvanú, nad ohňom opálenú kačicu umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie, osolíme a okoreníme. Na 2/3 masla s cukrom opražíme koreňovú zeleninu nakrájanú na plátky a cibuľu dohneda. Do základu pridáme rajčiakový pretlak, víno, šťavu z ríbezľového kompótu, korenie, vložíme nakrájanú kačicu a dusíme pod pokrievkou domäkka.

  2. 2

    Počas dusenia občas zamiešame a podlejeme vývarom. Udusené mäso vyberieme, šťavu zahustíme zápražkou pripravenou zo zvyšku masla s múkou, zalejeme vývarom, zamiešame a dobre povaríme. Povarenú omáčku precedíme cez cedidlo, pridáme ríbezľový kompót, prevaríme a dochutíme soľou.

  3. 3

    Pri podávaní porcie kačice polejeme omáčkou. Vhodné prílohy sú zemiakové krokety alebo žemľové knedle.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia