Kačica plnená kurčaťom a morkou

zemo - fotkazemo, 16. októbra 2009

Tiež som pozeral ako vyoraný hlodavec, keď mi kamarát povedal, že má pre mňa recept, ktorý sa hodí do varechy. Trafil presne, lebo každý Zobraziť celý popisTiež som pozeral ako vyoraný hlodavec, keď mi kamarát povedal, že má pre mňa recept, ktorý sa hodí do varechy. Trafil presne, lebo každý recept musí mať názov, ktorý okamžite vzbudí pozornosť. Keď si pozriete postup, dostanete chuť si jedlo pripraviť.

6 - 8
porcií
45 minút
príprava
180 minút
na 200 °C

Suroviny

150 g
100 g
250 g




Postup

  1. 1

    Rozmrazenú kačicu deň pred prípravou zvnútra posolíme a dáme do chladničky, nech mu nie je veľmi teplo.

  2. 2

    Na druhý deň vykostené kurča rozložíme, posolíme a dáme na neho vrstvu strúhaného chrenu. Na to položíme stočené morčacie prsia a trochu masla. Kura zavinieme a stiahneme dookola povrázkom, aby sa nám zmestilo do kačice. Takto pripravené kurča vložíme do kačice a túto uzatvoríme ihlami. Na túto časť receptu som mimoriadne zvedavý. Už teraz uvažujem, ako sa vlastne to mäso dokáže do kačky dostať. Pachať ho dnu varechou? Alebo mäso okolo nej obaliť, takto ju všupnúť dnu a potom varechu z kačičky vytiahnuť?

  3. 3

    Pekáč vymastíme maslom, vložíme kačicu a podlejeme trochou vody. Prikryjeme ďalším pekáčom alebo alobalom a dáme do rúry. Pečieme dosť dlho na to, aby bola kačka mäkká. Netreba azda pripomínať, že pod alobalom alebo pekáčom je zhruba polovicu pečenia a potom ju odokryjeme. O tom, že zbierame masť z výpeku ani nehovorím, že?

  4. 4

    Po upečení kačicu rozstriháme a naporcujeme. Kurča spolu s morčacími prsiami nakrájame na plátky. Ide k tomu klasika - červená dusená kapusta a knofeľ.

Diskusia k receptu

bublika
zaujímavé, ja by som možno to kuriatko ani nejak extremne nevykostovala len vybrala chrbticu a potom mu "narovnala" fasadu.bez tej chrbtice to ide celkom lahko. videla som ako jeden manik plnil moriaka asi šiestimi dalsimi vtákmi a bolo to všetko aj s kostami.potom to piekol veeeeelmi pomaly aby sa to vsetko prepieklo a nakoniec to krájal ostrým nožom ako roládu a bolo pekne vidiet vrstvy maska :)
ale pekna inspiracia ukladam :)
1x zemo
2010
Ahoj @zemo , v anglictine to ma cudesne meno -Turducken- ( turkey, duck, chicken) alebo royal roast, mam rozrobenu mensiu verziu na sobotu :-)
1x zemo
zemo
Menšia verzia je mladučká kačička plnená žltučkým kurčiatkom a malým morčaťom? :o))) Ja som aj na ten recept zabudol, vďaka za pripomenutie :o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia