
Foto: Pravda: Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Najemno posekané huby restujeme na mladej cibuľke so štipkou tymianu a necháme vychladnúť. Tenkým nožom podrežeme kožu a naplníme zmesou húb. Okoreníme osolíme a zľahka pečieme na olivovom oleji, neprepekáme aby ostalo mäso ružové. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na požadovaný tvar, sparíme na 12 minút.
- 2
 Grilujeme na olivovom oleji s morskou soľou a korením. Mäsový fond podlejeme bielym vínom, pridáme bylinky a redukujeme na požadovanú hustotu. Kačacie prsia pred podávaním rozkrojíme, aby vyznela mozaika z húb.
- 3
 Poukladáme na grilovanú zeleninku a prelievame mäsovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu