Kačacie prsia plnené hubami

redakcia - fotkaredakcia, 31. augusta 2009
Kačacie prsia plnené hubami
Foto: Pravda: Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
600 g
200 g
1 ks
30 g
0,1 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najemno posekané huby restujeme na mladej cibuľke so štipkou tymianu a necháme vychladnúť. Tenkým nožom podrežeme kožu a naplníme zmesou húb. Okoreníme osolíme a zľahka pečieme na olivovom oleji, neprepekáme aby ostalo mäso ružové. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na požadovaný tvar, sparíme na 12 minút.

  2. 2

    Grilujeme na olivovom oleji s morskou soľou a korením. Mäsový fond podlejeme bielym vínom, pridáme bylinky a redukujeme na požadovanú hustotu. Kačacie prsia pred podávaním rozkrojíme, aby vyznela mozaika z húb.

  3. 3

    Poukladáme na grilovanú zeleninku a prelievame mäsovou omáčkou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha