6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cukor skaramelizujeme na panvici, pridáme šípkový džem, krátko urestujeme, zalejeme červeným vínom, pridáme medovú omáčku a trocha bieleho korenia. Varíme asi pol hodiny, kým sa nevytvorí kompaktná omáčka. Nakoniec pridáme maslo na zjemnenie.
- 2
Kačacie prsia po stranách narežeme, nasolíme, okoreníme bielym korením a na rozpálenom tuku opečieme po oboch stranách asi po 13 minút. Prsia musia byť na povrchu chrumkavé, najmä koža, ale vnútri ružové, nie však nedopečené.
- 3
Porcie na tanieri polejeme pripravenou omáčkou a ozdobujeme lístkami čerstvej mäty a malinami alebo čučoriedkami. Ako prílohu podávame opečené zemiaky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu