Kačacie prsia na víne

redakcia - fotkaredakcia, 21. októbra 2009
6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
120 g
60 g
60 g
600 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Cukor skaramelizujeme na panvici, pridáme šípkový džem, krátko urestujeme, zalejeme červeným vínom, pridáme medovú omáčku a trocha bieleho korenia. Varíme asi pol hodiny, kým sa nevytvorí kompaktná omáčka. Nakoniec pridáme maslo na zjemnenie.

  2. 2

    Kačacie prsia po stranách narežeme, nasolíme, okoreníme bielym korením a na rozpálenom tuku opečieme po oboch stranách asi po 13 minút. Prsia musia byť na povrchu chrumkavé, najmä koža, ale vnútri ružové, nie však nedopečené.

  3. 3

    Porcie na tanieri polejeme pripravenou omáčkou a ozdobujeme lístkami čerstvej mäty a malinami alebo čučoriedkami. Ako prílohu podávame opečené zemiaky.

Diskusia k receptu

Vymazať
mija123
tento recept je vyborny:) zmenila sm len mnozstvo cukru a dzemu. miesto medu pridavam javorovy syrup.
Vymazať
okerol23
"Kačacie prsia po stranách narežeme, nasolíme, okoreníme bielym korením a na rozpálenom tuku opečieme po oboch stranách asi po 13 minút. Prsia musia byť na povrchu chrumkavé, najmä koža, ale vnútri ružové, nie však nedopečené. " Toto je skopírovaný odstavec č.2 z tohto receptu "Kačacie prsia na víne" , no varil a piekol som už dosť toho, ale žeby som mal hotovú kačku za 13min. hotovú.............to musel písať nejaký čarodejník. (-:




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia