Kačica s kapustou, lokšami a knedľou

František Ujlaky
kuchár z Elesko restaurant and wine bar, Vinársky komplex Modra., 5. novembra 2009
Kačica s kapustou, lokšami a knedľou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
360 minút
na 80 °C

Suroviny

4 ks
1 l
1/2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie stehná mierne osolíme a posypeme rascou. Takmer celé stehná ponoríme do roztopenej masti. Pečieme pri teplote 80 °C asi 6 hodín.

  2. 2

    Keď je mäso úplne mäkké, masť zlejeme a necháme mierne zapiecť, aby bola koža chrumkavá.

  3. 3

    Náš tip: Podávame podľa rodinných zvykov s lokšami či obľúbenými knedľami.

Recept je zaradený do kategórií:
Kačacie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

haston
nie je to veľa, piecť v masti 6 hodín?!?
babav
Nezda sa mi,ze 6 hodin " vyprazenia " v masti prida kacacine viacej chuti ako ked ju upecieme klasickym sposobom za 1-2 hodiny,vo vlastnej stave a tuku.

2010
Som z toho pomotatny lebo ta priprava sa podoba na staru tradicnu Francuzku pripravu kacky na uskladnenei "confit" ( ale tam sa kacacie stehna pacuju v soli )ale to sa odklada na zimu, do poharov.?
2010
Ked som na cestach tak mam taky velmi malicky laptop a ked nemam okuliare tak prd vidim ,
sorry za preklepy
js9mxd
Keď pečiem domácu kačku naplnenú plnkou z 5 rožkov, tak za 3 hodiny je hotová. 6 hodín sa mi zdá priveľa.
coldbery
neviem si predstaviť piecť len stehna šesť hodín....ja pečiem celú a ešte aj naplnenú kačicu tri hodíny a je mäkučka a stehna sami odchádzaju od kosti...nebude to preklep??
redakcia
Pozrite si teplotu, 6 hodín platí pri nastavení rúry na 80 stupňov Celzia.
gman
presne, nejde ani tak o cas, ale o teplotu. lebo upiect by sa to dalo mozno za 10min na 600stupnoch. ale pri 80tich treba 6 hodin.
gvendolina
Pre 2010: Kedysi,keď ešte neboli chladničky,tak sa aj u nás mäso konzervovalo tak,že sa upieklo a potom zavarilo v masti do pohára. Bolo úžasne mäkučké a voňavé.Pomalé pečenie a varenie je tiež stará tradícia,naložil sa plný "šporhelt" a išlo sa robiť na pole. Teraz to patrí k "vysokej kuchyni",ale u mňa vyvoláva spomienky na detstvo u babky na dedine.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha