Kačacie prsia na hubách so zemiakmi

redakcia - fotkaredakcia, 21. októbra 2009 10:48
Ďalšie recepty »
3
porcie
20 min
príprava
40 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Hrubozrnnú soľ zmiešame s provensalským a bielym korením. Túto zmes votrieme do kačacích pŕs a necháme ich odležať do budúceho dňa. Na druhý deň odstránime prebytočnú soľ, rozpustíme masť, ktorá však nesmie dosiahnuť teplotu vyššiu ako 80 stupňov Celzia. Prsia vložíme do masti a pečieme tak dlho, kým špička noža ľahko prenikne mäsom.

  2. 2

    Uchováme ich v teple. Nakrájané hríby dusíme v olivovom oleji, po vyparení vody pridáme nakrájanú šalotku, dodusíme a pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Zemiaky olúpeme, nakrájame ich na malé kocky a opečieme na kačacej masti.

  3. 3

    Kačacie prsia nakrájame a podávame s hríbmi a opečenými zemiakmi.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist