Kačacie prsia na hubách so zemiakmi

redakcia - fotkaredakcia, 21. októbra 2009
3
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 porcie
0,5 kg
150 g
1 kg
2 ks
2 PL
1 kg




Postup

  1. 1

    Hrubozrnnú soľ zmiešame s provensalským a bielym korením. Túto zmes votrieme do kačacích pŕs a necháme ich odležať do budúceho dňa. Na druhý deň odstránime prebytočnú soľ, rozpustíme masť, ktorá však nesmie dosiahnuť teplotu vyššiu ako 80 stupňov Celzia. Prsia vložíme do masti a pečieme tak dlho, kým špička noža ľahko prenikne mäsom.

  2. 2

    Uchováme ich v teple. Nakrájané hríby dusíme v olivovom oleji, po vyparení vody pridáme nakrájanú šalotku, dodusíme a pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Zemiaky olúpeme, nakrájame ich na malé kocky a opečieme na kačacej masti.

  3. 3

    Kačacie prsia nakrájame a podávame s hríbmi a opečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia