3
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrubozrnnú soľ zmiešame s provensalským a bielym korením. Túto zmes votrieme do kačacích pŕs a necháme ich odležať do budúceho dňa. Na druhý deň odstránime prebytočnú soľ, rozpustíme masť, ktorá však nesmie dosiahnuť teplotu vyššiu ako 80 stupňov Celzia. Prsia vložíme do masti a pečieme tak dlho, kým špička noža ľahko prenikne mäsom.
- 2
Uchováme ich v teple. Nakrájané hríby dusíme v olivovom oleji, po vyparení vody pridáme nakrájanú šalotku, dodusíme a pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Zemiaky olúpeme, nakrájame ich na malé kocky a opečieme na kačacej masti.
- 3
Kačacie prsia nakrájame a podávame s hríbmi a opečenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu