Marinované kačacie prsia so šalátom z pomaranča
Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Postup
-
1
Marinovanie: Do kačacích pŕs nožom urobíme zárezy, do ktorých votrieme morskú soľ, rozdrvený badián, koriandrové semená, pomarančovú aj citrónovú kôru a cesnak. Položíme ich medzi dva podnosy a zaťažíme, aby soľ a ostatné chute prenikli do mäsa. Soľ vytiahne vlhkosť a zakonzervuje. Kačice necháme odstáť asi hodinu alebo aj dlhšie, aby sa sčasti marinovali a sčasti konzervovali.
- 2
Potom všetky ochucovadlá otrasieme a z mäsa dôkladne vypláchneme soľ. V panvici rozohrejeme trochu olivového oleja, vložíme kačacie prsia kožou nadol a pri vysokej teplote opekáme 2 minúty do zlatohneda. Prsia obrátime a opekáme ešte 1 minútu.
- 3
Prsia odstavíme z ohňa a dáme chladiť na kuchynskú mriežku, aby šťava odkvapkala. Potom ich zabalíme do fólie. Vložíme do chladničky a chladíme asi 24 hodín.
- 4
Kačacie prsia rozbalíme a osušíme kuchynským papierom. Pokrájame a podávame so šalátom z pomaranča.
- 5
Šalát z pomaranča: Červený pomaranč ošúpeme a nakrájame na kúsky. Pridáme vínny ocot, olivový olej, mleté čierne korenie, morskú soľ a natrhané bazalkové lístky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu