Prsia z divej kačky na tvarohovo–rozmarínových guľkách
Foto: Reštaurácia Magnus Trenčín
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na kačacích prsiach narežeme kožu na menšie kocky. Rozohrejeme panvicu a položíme na ňu prsia kožou nadol. Stíšime oheň a počas pečenia odlievame tuk. Asi po 8 minútach pečenia otočíme mäso kožou nahor a dáme na 2 – 3 minúty piecť do rúry na 160 stupňov Celzia. Po upečení dáme mäso odležať do rúry (60 stupňov Celzia) na 5 minút.
- 2
Po odležaní pridáme do panvice maslo, strúčik cesnaku a vetvičku rozmarínu. Krátko prehrejme a osolíme zo strany kože. Guľky: Tvaroh zmiešame s krupicou, vajíčkom a cukrom. Necháme odstáť 1 hodinu v chladničke. Vytvarujeme guľky a uvaríme ich vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch. Hotové guľky posypeme nasekaným rozmarínom.
- 3
Pena: Do smotany s mliekom dáme ovocie, cukor a maslo. Po prevarení rozmixujeme. Necháme mierne vychladnúť a vyšľaháme do peny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu