Prsia z divej kačky na tvarohovo–rozmarínových guľkách

redakcia - fotkaredakcia, 6. októbra 2009
Prsia z divej kačky na tvarohovo–rozmarínových guľkách
Foto: Reštaurácia Magnus Trenčín
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
200 g
100 g
1 ks
2 vetvičky
1 strúčik
2 štipky
0,5 dl
1,5 dl
1 KL
50 g
200 g




Postup

  1. 1

    Na kačacích prsiach narežeme kožu na menšie kocky. Rozohrejeme panvicu a položíme na ňu prsia kožou nadol. Stíšime oheň a počas pečenia odlievame tuk. Asi po 8 minútach pečenia otočíme mäso kožou nahor a dáme na 2 – 3 minúty piecť do rúry na 160 stupňov Celzia. Po upečení dáme mäso odležať do rúry (60 stupňov Celzia) na 5 minút.

  2. 2

    Po odležaní pridáme do panvice maslo, strúčik cesnaku a vetvičku rozmarínu. Krátko prehrejme a osolíme zo strany kože. Guľky: Tvaroh zmiešame s krupicou, vajíčkom a cukrom. Necháme odstáť 1 hodinu v chladničke. Vytvarujeme guľky a uvaríme ich vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch. Hotové guľky posypeme nasekaným rozmarínom.

  3. 3

    Pena: Do smotany s mliekom dáme ovocie, cukor a maslo. Po prevarení rozmixujeme. Necháme mierne vychladnúť a vyšľaháme do peny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia