Foto: hanee
Kacicku som doma robila prvykrat, dokladne som si prestudovala mnohe upravy a potom som si povedala, ze v jednoduchosti je krasa. Tak aj bolo, Zobraziť celý popisKacicku som doma robila prvykrat, dokladne som si prestudovala mnohe upravy a potom som si povedala, ze v jednoduchosti je krasa. Tak aj bolo, kacka mala preveliky uspech.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kacicku som omyla, zbavila prebytocnych kostrniek z peria a poriadne pomasirovala solou. Zabalila do igelitky a nechala nocovat v chladnicke.
- 2
Rano som ju omyla, opat nasolila, dala do pekaca, posypala rascou, podliala trochou vody a nechala piect asi na 180° cca 2 hodinky prikrytu.
- 3
Po dvoch hodinach som ju odokryla, otocila, podliala vypekom a dala na vyssiu teplotu zapekat odokrytu. Kazdych 15 min som na nu nakukla, pooblievala ju vypekom, ked bola farba dobra, otocila som ju naspat a nechala ju vyfarbit aj z druhej strany.
- 4
Kapustu som zbavila vrchnych listov, umyla, nastruhala na krajaci na mensie kocky, zasolila a nechala pol hodinku postat.
- 5
Ocistime a na drobno nakrajame cibulku, dame oprazit na rozpaleny olej, ked zosklovatie dosypeme cukor, nechame skaramelizovat, staaaaaale miesame. Prisypeme kapusticku, pridame rascu a korenie, mierne podlejeme, nechame prikrite, 15 minut dusit. Potom odokrijeme a na miernom plameni nechame doodparovat prebytocnu vodu. Dochutime octom
- 6
Podavame idealne s loksami potretymi vypecenou kacacou mastou, alebo hrncekovou knedlou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
rozlúčku pred odletom .o(
KAČKA je ako pena Ale SLANÁ!!!!! Inak vždy to nasolím pred tým ako to dám do rúry. Teraz som podľahla tomuto receptu a ľutujem!!!!!
Nesolte 2 krát!
Solím kačku večer předem - 1x. Sůl se krásně vsákne do masa. Ráno dám do trouby. 2x NEsolit.