Paradajková kapusta
Nakrájanú kapustu dáme do hrnca, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a zalejeme trochou vody.
Frišne kurče v tepši
Mnohé (í) z Vás sa hlásia k receptom z jedného hrnca. Pretože ani ja nie som...
Domáca tlačenka
Koleno, paprčky, koreňovú zeleninu a korenie dáme do hrnca a varíme asi 4 hodiny...
Kabanosová omáčka
Tento recept jsem před delším časem našla ve svém emailu. Pochází ze Slovácké kuchařky...
Hovädzie na dubákoch
Včera som si vyložila z mrazničky hovädzie mäso, a dumala som, čo z neho....
Bravčové mäsko s orechovou omáčkou
Úplne nenáročný receptík, ktorému však dodávajú netradičnú chuť vlašské orechy...
Spišské pirohy
Je to regionálne jedlo až na to, že mojou dietou som ho trocha upravil a varené je...
Cestoviny s paradajkovým pyré
Tento recept mam od svojej kamarátky, ktorá žije v Taliansku a mala za manžela pravého Taliana, ktorý...
Meteník
U nás ho voláme, že je to osúch. Je rýchly, lacný a je dobry. Moji chlapi ho...
Džuveč s filé
Na toto jedlo som si po rokoch spomenula a uvarila, bolo ako voľakedy, prudko jedlé
Richtárska pochúťka
Velmi rada varim podla starych kucharskych knih a tento receptik je asi z 58 rocnej kucharky, ktoru...
Rolované kotlety
Mám moc ráda pořad Jiřího Babicy a zrovna včera dělal tady tyhle úžasné kotlety. Nezdály...
Rožok s kakavkom
Toto som jedávala, keď som bola malá. Je to tatinova špecialitka. Keď mi príde...
Rizoto
tentokrát so šampiňónmi, tekvicou butternut, brokolicou a červeným vínom, ozdobené hoblinami zo syra Vršatec......
Babičkine tajomstvo
Toto tajomstvo spočíva vo vypraženom údenom mäsku v haruľovom ceste. nemala som dnes žiadny nápad...
Cestoviny Rýchlovka
Toto som si vymyslela jeden večer, ked som nevedela čo narýchlo na druhý deň do práce
Hovädzí steak s redukciou z červeného vína
hovadzie maso, svieckova, rostenka, popripade moze byt aj zadne stehno nakrajame na platky hrube...
Zapekané karé s praženicou
Tento recept si mamina vystrihla z jedného starého časopisu a ja som ho trošku pozmenila na náš...
Americké žemle
Ingrediencie dáme do domácej pekárne a necháme vymiesiť a vykysnúť cesto. Ak nemáme pekáreň, pripravíme...
Musaka
Podľa Wikipédie je to ... tradičné zapekané jedlo Balkánu a Blízkeho Východu. Najznámejšia varianta je musaka...
Kaukazský kapor
Tento recept som našla na internete, celkom ma zaujal, tak som ho vyskúšala. Určite som...
Fazuľa s párkom
U kolegu pri posedení v pivnici som objavil fazuľu s párkom. Keďže mi chutila, vypýtal...
Pečené morčacie stehná
Je to veľmi jednoduchá úprava tohto hydinového mäska. No jedlo sviatočné.
Kapor na balkánky spôsob
Vianoce sú už takpovediac "v dohľadne" a receptov na prípravu kapra nie je nikdy dosť. Možno...
Pšenično-ražný chlieb
Veľmi chutný a voňavý chlebík. Keď sa pečie, po celom dome sa šíri jeho vôňa....
Pečený pstruh s maslom a slaninkou
Vždy robievame pstruha na klasiku - obalený v múke a vysmažený na masle. Teraz som chcela...
Filety z pražmy zlatej na sójovom mede
Zemiaky očistite a nakrájajte na kocky, prepláchnite a dajte variť do osolenej vody (nie do vriacej,...