Pizza so šunkou a šampiňónmi

glosterka - fotkaglosterka, 9. februára 2011

Jednoduchá a rýchla pizza. Cesto spraví za vás pekárnička, kým cesto kysne, stačí nachystať suroviny, potom naše ruky vykúzlia skvelú papaničku a trúba ju Zobraziť celý popisJednoduchá a rýchla pizza. Cesto spraví za vás pekárnička, kým cesto kysne, stačí nachystať suroviny, potom naše ruky vykúzlia skvelú papaničku a trúba ju už len do chrumkava upečie...

16-20
porcií
95 minút
príprava
17-20 minút
na 200 °C

Suroviny

250 ml, vlažná
2 PL
1/2 KL
1/2 KL
400 g
1/2 bal, alebo
7 g
Na cesto:
 sterilizované
  sušená
Na dokončenie pizze:




Postup

  1. 1

    Suroviny dáme do pekárničky chleba v potrebnom poradí. Zapneme program cesto a necháme pracovať a kysnúť 1 hodinu a 30 minút.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme suroviny: necháme odkvapkať šampiňóny, nastrúhame si nahrubo syr... a všetko si nachystáme tak, aby sme to mali poruke.

  3. 3

    Pripravíme si pracovnú dosku, jemne ju pomúčime hladkou múkou 00 a prichystáme si aj valček.

  4. 4

    Vykysnuté cesto vyberieme z nádoby a rozdelíme na 2 polovice. Jednu polovicu dáme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme ju do tvaru kruhu, naberieme si ju odspodu na dlaň a pár sekúnd ňou krútime, aby sa cesto prevzdušnilo. Položíme ho na dosku a ešte trošku vyvaľkáme tak, aby boli kraje hrubšie cca 1,5 cm a stred tenší.

  5. 5

    Cesto dáme na vymastený plech alebo na plech s papierom na pečenie a popicháme ho celé vidličkou. Kraje natrieme jemne olejom a zvyšok cesta potrieme paradajkovým pretlakom. Naň poukladáme plátky šunky, na ne dáme šampiňóny, ktoré posypeme bazalkou a oreganom. Takto si pripravíme aj druhé cesto.

  6. 6

    Takto pripravené cesto dáme upiecť do vyhriatej rúry na 200°C. Pečieme zo začiatku 15 minút, potom pizzu vytiahneme, posypeme strúhaným syrom a ešte ju dáme dopiecť na 2 minútky. Dobrú chuť. Fotku doplním.

Diskusia k receptu

alexdidi
Často robím pizzu doma, pre mňa je však jej neodmysliteľnou súčasťou použitie olivového oleja, dobrého paradajkového pyré s cesnakom a mozzarelly...
orchidea
Určite je dobrá, robím tiež také cesto... môžem ju jesť každý týždeň s akýmkoľvek obložením.
pekarik
pýtamsa,nie je lepšie cesto predpiecť aspoň na 3 min. a tak dávať plnku,najmä u kysnutého korpusu ?
glosterka
@pekarik , ešte som pizzu takto neskúšala robiť. Výsledný efekt by pravdepodobne nebol taký ako má byť. Korpus by som vlastne na 2x vyťahovala... obávam sa, že by potom pizza bola moc vysušená ako to býva pri tých mrazených a predpečených... to už tiež nie je ono... a takéto mrazené korpusy bývajú akési zadrhnuté... Hmm, veru niet nad domácu stravu a všetko čo si doma ukuchtíme...:-)
marienka44
@Glosterka ,ja som minule robila podobnu, pridala som aj mrafenu kukuricu ako u profesionalov. Sampinony som mala cerstve, tak som ich trochu podusila na cibulke. Navrch som pokrajala na platky aj mozarellu. Dalej ako Ty. :-)
iwetin
pizzu som este nerobyla,ale pizza rozky to moji jedosi mozu kazdy den,ktomu smotanovy alebo cesnakovy dip jednoducho super:
zmmm
dnes som ju robila, doma všetkým veľmi chutila :)) jedna bola šunková, druhá bola syrová




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia