Jednoduchá a rýchla pizza. Cesto spraví za vás pekárnička, kým cesto kysne, stačí nachystať suroviny, potom naše ruky vykúzlia skvelú papaničku a trúba ju Zobraziť celý popisJednoduchá a rýchla pizza. Cesto spraví za vás pekárnička, kým cesto kysne, stačí nachystať suroviny, potom naše ruky vykúzlia skvelú papaničku a trúba ju už len do chrumkava upečie...
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 ml, vlažná |
|
2 PL |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
400 g |
|
1/2 bal, alebo |
|
7 g |
|
Na cesto: | |
|
|
|
|
|
|
sterilizované |
|
sušená |
|
|
|
Na dokončenie pizze: | |
|
Postup
-
1
Suroviny dáme do pekárničky chleba v potrebnom poradí. Zapneme program cesto a necháme pracovať a kysnúť 1 hodinu a 30 minút.
- 2
Medzitým si pripravíme suroviny: necháme odkvapkať šampiňóny, nastrúhame si nahrubo syr... a všetko si nachystáme tak, aby sme to mali poruke.
- 3
Pripravíme si pracovnú dosku, jemne ju pomúčime hladkou múkou 00 a prichystáme si aj valček.
- 4
Vykysnuté cesto vyberieme z nádoby a rozdelíme na 2 polovice. Jednu polovicu dáme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme ju do tvaru kruhu, naberieme si ju odspodu na dlaň a pár sekúnd ňou krútime, aby sa cesto prevzdušnilo. Položíme ho na dosku a ešte trošku vyvaľkáme tak, aby boli kraje hrubšie cca 1,5 cm a stred tenší.
- 5
Cesto dáme na vymastený plech alebo na plech s papierom na pečenie a popicháme ho celé vidličkou. Kraje natrieme jemne olejom a zvyšok cesta potrieme paradajkovým pretlakom. Naň poukladáme plátky šunky, na ne dáme šampiňóny, ktoré posypeme bazalkou a oreganom. Takto si pripravíme aj druhé cesto.
- 6
Takto pripravené cesto dáme upiecť do vyhriatej rúry na 200°C. Pečieme zo začiatku 15 minút, potom pizzu vytiahneme, posypeme strúhaným syrom a ešte ju dáme dopiecť na 2 minútky. Dobrú chuť. Fotku doplním.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu