Cesnakový hovädzí močing na majoránke

ivosenka - fotkaivosenka, 11. februára 2011
Cesnakový hovädzí močing na majoránke
Foto: ivosenka

Kvalitní kližka = výborný guláš, tuto rovnici asi známe všichni :) Zkusila jsem trochu netradiční (tedy aslespoň pro mé okolí) úpravu, kterou jsem našla Zobraziť celý popisKvalitní kližka = výborný guláš, tuto rovnici asi známe všichni :) Zkusila jsem trochu netradiční (tedy aslespoň pro mé okolí) úpravu, kterou jsem našla na recepty.brtnik.info a výsledkem byla výborná bašta, kterou teď musím na žádost rodiny dělat místo guláše stále častěji :)

3
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
1 palice
1 lžíce vrchovatá, sušená
1 lžíce
1/2 kostky
1/2 lžičky




Postup

  1. 1

    Kližku odblaníme a nakrájíme na menší plátky napříč vlákna. Opečeme na oleji dohněda a přidáme na plátky nakrájený česnek. Do opečeného masa rozdrobíme masox, opepříme a osolíme, přisypeme třetinu majoránky a podlijeme trochou vody. Dusíme v troubě pod pokličkou při občasném podlévání při 180 ºC doměkka. Těsně před koncem dochutíme zbytkem majoránky (rozemneme v dlaních), solí a pepřem podle chuti a pro zjemnění plátkem másla. Necháme 5min. přikryté provonět a podáváme s bramborovou kaší či bramborovým knedlíkem.

    Cesnakový hovädzí močing na majoránke - obrázok 1
  2. 2

    Přípravu jde zkrátit použitím tlakového hrnce (papiňáku).

    Cesnakový hovädzí močing na majoránke - obrázok 2

Diskusia k receptu

frezia68
Móčing je výborné mäso a v tejto úprave už by som mala chuť ochutnať :-)))
hubata
Aj ja mám rada móčing a varievam z neho aj polievku. Mááš chuť majorááánky lásko mááá - spieval K. Zich. Škoda chlapca s gitarou, mohol nás staršie ešte potešiť svojimi pesničkami. Tak som si na neho spomenula aj v súvislosti s týmto mäskom na majoránke.
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
Aký dobrý recept.Ukladám do kk
bzuky
Velmi dobré, nemám čo dodať.
sovka62
Na dusenie je móčing tuším najlepší z celého hoväda. Žiadna iná časť sa neudusí tak na mäkkučko. A ten tvoj veru vyzerá mimoriadne dobre.
frona
môžem potvrdiť, že je najlepší na dusenie. Ja robím z neho sviečkovú, keď ho práve mám
enerrgizer
masox som vymenil za cibuľu, krásne to vonia a výborne chutí, hneď ako som videl tvoj recept, vedel som, že je to výborné... je to perfektné mäsko a určite ho ešte neraz pripravím :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia