Kočičí výkrik fotorecept

morenajea - fotkamorenajea, 10. februára 2011
Kočičí výkrik (fotorecept)
Foto: morenajea

... z bravčového, za názov nemôžem :)

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
250 ml
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Na oleji si osmažíme cibuľku.

    Kočičí výkrik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mäso a necháme ho zatiahnuť.

    Kočičí výkrik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Osolíme, pridáme mletú rascu a to hlavné - hodne mletého zázvoru. Premiešame a necháme dusiť do mäkka.

    Kočičí výkrik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec pridáme kyslú smotanku a necháme všetko spolu pekne prehriať.

    Kočičí výkrik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotovo...

    Kočičí výkrik (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

zabiatko66
to je teda fajnota. Kačacinu moc nevarievam, lebo sa mi zdá, že je to tvrdé mäsko.
danculka
toto je bravčové,kde si vzala kačicu??ukladám do kk.
orchidea
Takto robievam bravčovinu, ale dávam iba rascu, skúsim dať aj ten zázvor, bude to zase niečo iné.
hubata
Dievčatá, naučte sa čítať: ono sa to len volá "kočičí výkrik" ale je to z bravčového mäsa....... hihihi !
baculata
Tiež som bola spočiatku zmatená, lebo kočka v nadpise, kačka v komentári, bravčové v surovinách, ale stojí to za vyskúšanie, len prečo výkrik možno velmi chutné? Ale nič v zlom recept šikovný a rýchly.
hortenzia51
hmm-kočka je po česky mačka..kde ste vzali kačku milé vareškarky??
a nazou môže byť aký chce,, ak je chutný recept....
1x motyka
evanaaa
No, to som sa pobavila. nielen, že som si prečítala recept, ale mi to pripadalo ako tá hra, keď jeden pošepká niečo vedľajšiemu, ten zasa ďalšiemu a kým to príde na koniec, je z toho niečo iné.
jarkulienka
Ja to presne robím s kuracími vykostenými stehnami. K tomu kus-kus a zeleninový šalátik. Výborné.
klivia51
Tu je ako v Kocurkove,keby každá si prečítala poriadne recept tak by tu sa nepolemizovalo,robite z toho vedu... o čom je táto stránka?? ja si myslim,že o recepty ,a ten je zrozumitelné napísany..iba sa chýtate slov...tým odradzate iné vareškarky vkladať tu recepty,,,,Morenajea nedaj sa odradiť komntármi ale naďalej tu píš recepty sú aj taký ktorých to tu zaujíma aj keď nepíšu komentáre....
1x zmmm
ampara
Toto varil český moderátor Zbyněk Meruňka v nejakej relácii o varení, ale mám pocit ,že to robil z hovädzieho mäsa.
elisticka
hahahahhaha super kacicka-kocicka vcetko jedno hlavne ze to chutna:-)))
baculata
Nikto nekritizuje recept, v žiadnom prípade ja osobne si nedovolím takú vec, len ako píše klívia 51 nesprávne prečítaný recept.Mladej autorke opakujem, že je to šikovný recept, nemám rada recepty s množstvom ingrediencií dokúpim zázvor,určite uvarím,dala som do KK.Mám dcéru v jej veku,teším sa vždy z každého úspechu mladých gazdiniek .Držím palce autorke.
evicka63
To sa môže stať každému. Aj moja spolupracovníčka sa raz pomýlila a povedala, že má doma v mrazničke mrazenú polku mačky tak z nej urobí v nedeľu fajnovučkú polievočku. No a mala to byť polovička sliepky, takže teraz sa na tom občas dobre pobavíme, keď sa rozprávame čo sme dobrého varili alebo čo budeme variť.
nadia56
marienka44, ak do ryze pridas troska /na hrot noza/ kurkumy, zostane krasne zlta, kurkumu mozes pridat aj do ostatnych jedal, je zdrava, k tomu pekne zafarbi a je zakladom kari korenia, samotna kurkuma nema ostru chut, tak sa da pridat troska aj do cesta na babovku, do piskotoveho cesta aby bolo zltucke, pekny den vsetkym:-)
evanaaa
Ja tiež nerobím ryžu nikdy bielu, pretože ju dochucujem všeličím, nemám rada len vodu a soľ ( príp. olej).
miloss2
Podľa mňa je jedno aké sa použije mäso,tu ide hlavne o ten zázvor.Skúsim tam dať čerstvý nastrúhaný,uvidíme.
remcula
@morenajea , takové jídla mám strašně ráda a ráda je vařím. Ten zázvor v tom musí být super vložka. Díky za přátelství!!!
3sandra3
ja tiež ryžu nezalievam vodou, ale horúcim zeleninovým alebo hubovým bujónom,,, tiež je potom pekná žltá




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia