Pštrosie vajcia

Pavol Gustiňák
šéfkuchár penziónu Koliba v Dolnom Kubíne, 9. februára 2011
Pštrosie vajcia
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

8 ks, slepačie
200 g
200 g
200 g
0,1 l
100 g
50 g
0,1 l
50 g
 na podlievanie




Postup

  1. 1

    V osolenej vode uvaríme 4 vajcia na tvrdo. Tri druhy mäsa zomelieme, pridáme soľ, mleté čierne korenie, na drobno nakrájanú cibuľu, dve vajcia, strúhanku, hladkú múku a mlieko, podľa potreby, všetko dôkladne premiešame.

  2. 2

    Uvarené vajcia ošúpeme zabalíme do mletého mäsa, do tvaru vajca, potrieme rozšľahaným vajíčkom, dáme na pekáč potretý olejom.

  3. 3

    Veľmi mierne podlejeme a pečieme v horúcej rúre, počas pečenia ešte potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pred podávaním prekrojíme.

Diskusia k receptu

skrecka
ano, je to vyborne..ja som to robila, ale nie na pekaci v rure, ako ty pises, ale po obaleni vajca masom som to cele robila ako fasirky - na panvici, a bolo to tiez vyborne(pre tych, ktori nechcu piect "kazdy obed" v rure)Ale tento recept tiez vyskusam. :-))
remcula
Já dělávám pštrosí vejce, ale ne v mletém mase. Ikdyž je to pracnější, vajíčko obaluji do kýty, na kterou dám šunku a samotmou kýtu potřu hořčicí. nedá se to strovnat s vejcem v mletém mase.
elle82
nádhera :))) krásne nafotené...dala by som si :))
jarunka
Pekny recept, este som takto nerobila, tak vyskusam.
vcelka
Nie je to novinka, ale zato veľmi milé a vtipné. No a doma si tam dá človek kvalitné mleté mäsko, takže vie, čo konzumuje...
zuzi70
dnes som robila,ale rolku s var. vajíčkami,zemiakové pyré-klasika...