Morčacia pečeň na adžike fotorecept

rozmarin - fotkarozmarin, 11. februára 2011
Morčacia pečeň na adžike (fotorecept)
Foto: rozmarin

Toto sme dnes mali na večeru. Je to chutné a rýchle jedlo, u nás ho majú všetci radi.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 veľká
3 strúčiky
1 lyžička
 (na zahustenie)




Postup

  1. 1

    Morčaciu pečienku si umyjeme, očistíme a nastriháme nožnicami na malé kúsky. Je to moja finta, strihať pečienku, mám na to vyčlenené kuchynské nožnice. Ide to takto veľmi rýchlo a jednoducho. Odporúčam vyskúšať.

    Morčacia pečeň na adžike (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Veľkú cibulu nakrájame na mesiačky a orestujeme do sklovita na troche oleja.

    Morčacia pečeň na adžike (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájanú pečienku, poriadne orestujeme, aby zbelela.

    Morčacia pečeň na adžike (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Okorenníme všetkým korením okrem soli - tú pridávame až nakoniec do už uvarenej pečienky, aby náhodou nestvrdla. Výbornú chuť jedlu dáva korenie ADŽIKA - dostať bežne v obchodoch, má takú jemnú orientálnu, arabskú chuť, k pečienke sa výborne hodí, ale aj do zeleninových jedál a mletého mäsa. Do druhého hrca si dáme variť vodu na cestoviny.

    Morčacia pečeň na adžike (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podlejeme trochou horúcej vody, pridáme lyžičku medu, prelisovaný cesnak a dusíme do mäkka - asi tak 15minút, treba to priebežne kontrolovať. Medzi tým súčasne varíme cestoviny, najlepšie malé kolienka, ale výborné je to aj s ryžou, alebo kuskusom.

    Morčacia pečeň na adžike (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď je pečienka mäkká, rozmiešame asi v 0,5dcl vody lyžičku solamylu a zahustíme to. Medzi tým scedíme cestoviny.

    Morčacia pečeň na adžike (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Odstavíme z ohňa a osolíme podľa chuti.

    Morčacia pečeň na adžike (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A máme navarené. Podávame s kyslou uhorkou, feferónkami, alebo čerstvým šalátom. Dobrú chuť!

    Morčacia pečeň na adžike (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

hubata
No, priznám sa že adžiku nepoznám....
alenka0901
Ja to robím podobne, len do toho pridávam ešte hrášok, kukuricu a trochu majoránky. Korenie adžiku nepoznám, ale poobzerám sa lepšie v obchode. Inak je to super jedlo.A ten nápad s nožnicami vyskúšam.
alena45
Adžiku som si priniesla z Ruska, na trhu som si dala šašlik a k tomu ju dali. Celkom mi to chutilo, tak som si kúpila hneď tri. No doma mi to akosi nešmakovalo. V chladničke je otvorená už pol roka a konečne sa zíde. Hlavne, že som včera išla okolo morčacích pečienok, aj som sa pristavila, ale žiadny blik do hlavy, až teraz.
jerica
Ďakujem za pripomenutie, robím tak isto,len nedávam adžiku,ale biele korenie.Perfektne nafotené :-))
mamatata2
Krásne nafotené, robím podobne a obzriem sa teda po Adžike a vyskúšam podľa Teba.
tonicka53
Chválim ! krásne foto a chutnučký recept. Vyskúšam. Vďaka za trik s nožnicami. Pečienky ľúbime :-) v takomto poradí: husacia, kačacia, kuracia, morčacia, králičia . . . :D
ampara
Ja som si kúpila adžiku na Vianočných trhoch v Inchebe a doteraz som ju nepoužila,lebo som nevedela do čoho. Takže ďakujem za inšpiráciu a rcp ukladám,určite vyskúšam!
mariaklara
Presne takto ju robím i ja, len prílohu robím tarhoňu alebo ryžu. Teraz ako prílohu hlávkový šalát, v zime kyslú uhorku alebo cviklu. Mňam.
eva53
do kelu, až mi začalo škvŕkať...................vyzerá to veľmi dobre,............ do adžiky som sa aj ja zamilovala na prvý ňuch
ildinka
Adžika je vlastne ostrá pasta,ja ju mám najradšej do bieleho jogurtu,alebo smotany ku grilovanému mäsu ako dip...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia