Pečený losos na zelenine fotorecept

babi - fotkababi, 9. februára 2011
Pečený losos na zelenine (fotorecept)
Foto: babi

Recept som vymyslela doslova počas varenia, dopadlo to výborne, tak vám ho ponúkam

30 min minút
príprava
30 min minút
na 180-200°c °C

Suroviny

1 ks  (väčší)
1 ks
1 ks
3-4 stonky
2 ks
2 ks
1 čl nasekaný
1 čl  čerstvý nasekaný
2čl
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetkú zeleninu aj jablká /ošúpané/ očistíme a nakrájame na väčšie kusy

    Pečený losos na zelenine (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V druhej miske si zmiešame citrónovú šťavu s nasekaným rozmarínom, kôprom, korením na ryby, čerstvo namletým korením štyroch farieb /ak nemáš, môže byť aj len čierne/ olivovým olejom a dochutíme Vegetou

    Pečený losos na zelenine (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Lososa umyjeme a dobre natrieme zmesou korenia a citr. šťavy /nie celou/ druhú časť vmiešame do zeleniny

    Pečený losos na zelenine (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Lososa na plechu obložíme zeleninou

    Pečený losos na zelenine (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polejeme ešte olivovým olejom a upečieme. Podávame s petržlenovými zemiakmi a zeloninovým šalátom

    Pečený losos na zelenine (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

kuchticka
@babi , tento recept vyzera bajecne. Ja peciem lososa kazdy tyzden podla svojho. Ako korenie tiez pouzivam niekedy rozmarin inokedy salviu a stou nam chuti najlepsie. Ale vyskusam i tvoj recept. Bude akoby nieco ine. Ja mam svoje bylinky zo zahradky a skutocne dobre vonaju, nie ako z obchodu. Vatsinou su stare, lebo ich rozdrvia pred balenim a stracaju vonu. Ja nasusim bylinky v celku a drvim pred pouzitim. Pouzivam i trochu tymianu. No a samo -olivovy olej.
tatranka
Teraz mám už 100% recept na lososa.Nikdy som nevedela,ako by som túto chutnú rybu mala pripraviť.Tá farebnosť je aj krásna pre oči a určite tá chuť je jedinečná.Ukladám do KK.Pekný a vydarený recept.
babi
@kuchti čka, rozmarín mám svoj, takže som dávala čerstvý no a kôpor tiež svoj, ale ten bol mrazený. Zo šalviou môže byť tiež skvelé, nabudúce skúsim a tú mám tiež čerstvú
sportak
Práve idem kúpiť lososa a tento recept sa mi veľmi páči. Verím, že to bude výborné. Určite.
wegar
Čerstvé aj sušené bylinky majú skvelú chuť, prečo ju prebiť glutamanovým hotovým korením na ryby a vegetou? Je to zbytočné. Na lososa stačí citrónová šťava s bylinkami a trochu posoliť.
cica2
krásny receptík, ryby ľúbime:)
merilin17
lososa nepoznám,a mala by som ho zahrnúť do stravy .Chcem sa opýtať ako sa odkosťuje, a či má veľa kostí.Ešte som nikdy nemala rybu ako takú.Dostať ho kúpiť už aj zbaveného kostí?
Ďakujem za odpoveď.
babi
ahoj @merilin17 tohto lososa čo som piekla ja ,dostať vcelku mrazeného v Tescu. Možno aj niekde inde ,ale to neviem. Potom dostať filety z losossa /už nakrájené na kusy/. Keď ho kupujem takto vcelku, je lacnejší. Losos vcelku má tak ako pstruh chrbticu a "rebrá" čo sú vačšie a hrubšie kosti, ktoré sa dajú lahko vybrať.
almur
Vďaka p.BABI,od dnes pozerám recepty od Vás...zaujali ma a vyslovujem poďakovanie,že ste ich uverejnili.
babi
@almur teším sa Tvojmu záujmu o moje recepty.
Inak, na vareche si všetci tykáme.