Foto: diabambulka
15 ks
porcií
porcií
15-20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
500 g |
|
20 g |
|
60 g, alebo maslo |
|
1 čajová lyžička |
|
1 čajová lyžička |
|
0,2 l, vlažná |
|
1 ks, na potretie |
|
na vymastenie plechu |
|
|
|
poprípade , |
|
alebo ovsené vločky |
|
|
Postup
-
1
Z droždia, cukru a vlažnej vody si pripravíme kvások. Do misy si dáme múku, soľ a heru prisdáme kvások a vymiesime cesto. Necháme na teplom mieste 1 hodinu kysnúť. Vytvarujeme žemle, dáme na vymastený plech, potrieme vyšľahaným vajíčkom (môžeme ale nemusíme posypať ľanovými, sézamovými semienkami) a necháme ešte 30 minút podkysnúť. Pečieme pri 170 stupňoch Celzia 15-20 minút.
-
2
Dobrú chuť:-)))
Ďakujem za super recept.