Marinované kuracie krídla fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 12. februára 2011

Nas dalsi oblubeny recept na pecene kuracie kridla...

4-6
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
marinada:
2 strúčiky
1 PL
1 KL
2 PL
1 KL
Omáčka:
1 PL
2 KL
1 PL
2 PL
250 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Do misky si pripravime suroviny na marinadu, cesnak roztlacime a vsetko premiesame.

    Marinované kuracie krídla (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyte a ocistene kridla dame do misky s marinadou a dobre premiesame. Nechame ich marinovat v chladnicke aspon hodinu.

    Marinované kuracie krídla (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do pekaca vlozime papier na pecenie a nan pokladame namarinovane kridla. Ak nam zostala marinada v miske polejeme nou kridla,

    Marinované kuracie krídla (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kridla vlozime do vyhriatej rury 200C a pecieme ich asi hodinu. V polovicke pecenia ich obratime, aby sa zapiekli z obidvoch stran.

    Marinované kuracie krídla (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokym sa nam kridla pecu, urobime si omacku. Do kastrola si dame kokosove lmieko, arasidove maslo, cukor a chutney. Dame na sporak, nechame zovriet a za staleho miesania povarime, pokym nam omacka nezhustne. Dochutime citronovou stavou. Upecene kridla polejeme omackou a podavame s ryzou alebo zemiakovou kasou. Prilozila som obrazok chutney, ktore som pouzila.

    Marinované kuracie krídla (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

ketty3811
Vyzerajú chutne.Myslím,že by som túto marinádu využila aj pri grilovaní vonku.Už aby bolo teplo.:-)
mamatata2
@Palokuchki , doma mám recept zo starého kalendára, ktorý sa volá Austrálske kuracie krídelká, je trošku odlišný od tohto, ale základ je rovnaký- marinovanie a pečenie. Krídelká sú veľmi chutné, ale najbližšie vyskúšame podľa teba, len tieto budú ešte austrálskejšie a iste tiež veľmi dobré.
janger
Aj ja to iste takto vyskusam. Kridelka sa mi zdaju vyborne! Krasny recept.
palokuchki
Dakujem vam za komentare. Takto marinovane kridelka budu urcite chutne aj upecene na grile.