Foto: babav
Recept na pikantny kukuricny chlieb ,vyborny ako priloha k polievkam ,alebo masovym jedlam.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 salky |
|
1 salka |
|
1/4 salky |
|
2 PL |
|
1 cl |
|
2 salky |
|
3 ks, (väčšie) |
|
1 salka,na pečenie |
|
2 salky, ostry , nastruhany |
|
3-4 |
|
1 cela |
|
Postup
-
1
Potrebujeme :
-
2
Cibulky nasekame na jemno, bielu aj zelenu cast.Celu stiplavu papricku pokrajame aj so semienkami.
-
3
Vo vacsej miske zmiesame suche ingrediencie:hladku muku,kukuricnu muku,cukor,sol, a prasok do peciva.V druhej nadobe vyslahame mlieko s vajcami a rozpustenym maslom.
-
4
Vareskou jemne zamiesame tekutinu do mukovej zmesi len tolko , aby sa vsetky zlozky spojili.Primiesame papriku , nasekanu cibulku a cheddar .1/3 zo syra a cibuliek si odlozime na posypanie cesta na plechu ,pred pecenim.
-
5
Hotove cesto nechame 20 minut odstat ,aby sa vsetky ingrediencie do seba nasiakli.
-
6
Maslom vymastime hlbsi plech a naplnime ho pripravenym,odstatym cestom.Posypeme zvyskom syra a cibuliek .Pecieme v predhriatej rure 30-35 minut ,na 180 stupnoch C.
-
7
Upeceny chlebik krajame a servujeme horuci,alebo vychladnuty.Ak vam zvysi , mozno ho v mikrovlnke zohriat (staci 1 minuta ), bude chutit ako cerstvy. Dobru chut!
Diskusia k receptu