Pečené rebierka z mladého jahniatka s kašou zo sladkých zemiakov s pomarančom a šalviovým maslom (fo

sjuz - fotkasjuz, 12. februára 2011
Pečené rebierka z mladého jahniatka s kašou zo sladkých zemiakov s pomarančom a šalviovým maslom (fo
Foto: sjuz

Jemné jahňacie rebierka dokonale ladia s exotickou chuťou kaše zo sladkých zemiakov. Ako zeleninovú prílohu som ešte pridala zapekaný ružičkový kel s prosciutom Zobraziť celý popisJemné jahňacie rebierka dokonale ladia s exotickou chuťou kaše zo sladkých zemiakov. Ako zeleninovú prílohu som ešte pridala zapekaný ružičkový kel s prosciutom a parmezánom.

170/10 minút
na 150/180 °C

Suroviny

  na marinovanie




Postup

  1. 1

    Rebrá som marinovala v osolenom mlieku a v chlade celý deň a noc.

    Pečené rebierka z mladého jahniatka s kašou zo sladkých zemiakov s pomarančom a šalviovým maslom (fo - obrázok 1
  2. 2

    Rebrá som osolila, posypala rascou, podliala vodou a prikryté dala na horúci vzduch na 150 st. C.

    Pečené rebierka z mladého jahniatka s kašou zo sladkých zemiakov s pomarančom a šalviovým maslom (fo - obrázok 2
  3. 3

    Rebrá sa piekli pomaly skoro tri hodiny, počas pečenia som kontrolovala, a ak sa voda vyparila, vždy som trochu doliala. Keď už boli mäkké, otvorené som dopiekla pri 180 st. C do zlata.

    Pečené rebierka z mladého jahniatka s kašou zo sladkých zemiakov s pomarančom a šalviovým maslom (fo - obrázok 3
  4. 4

    Ako prílohu som podávala pyré zo sladkých zemiakov a zapekaný ružičkový kel. Keďže rebierka boli prírodné, bez akýchkoľvek výrazných byliniek a korenín, ľahká nasladlá chuť pyré umožnila vychutnať si túto kombináciu.

    Pečené rebierka z mladého jahniatka s kašou zo sladkých zemiakov s pomarančom a šalviovým maslom (fo - obrázok 4

Diskusia k receptu

jerica
tak ako @evusik prudko mňamkové! Keď môžem , pridaj do zátvorky fotorecept:-)
sjuz
vďaka:)
nikdy som k receptu nepísala "fotorecept" - vždy sa to tam ocitlo samo:)
sjuz
ale už som sa dozvedela od admina, že si to tam môžeme písať sami:)) - alebo pri oprave nám redakt. dopíše....tak vďaka za upozornenie:)!
alexola
@sjuz - zaujímavý recept, máme práve 5-dňové jahniatko, veľmi zlaté, tak teraz ani nemyslíme na takéto jedlá... Možno keď podrastie.... :)
sjuz
alexola - tiež mám vždy, keď sa berú mamám ovečkám jahniatka blbý pocit...:(( a je mi z toho smutno...
babidka
jahnacie rebierka som nejedla ....ajajajajaaaj:-) Ovecky sa uz na bacovni zacali bahnit , mozno o par tyzdnov budu aj rebierka ...ked sa zasa nevratmi s prazdnymi rukami ako pred rokom...aj mne ich bolo luto:-)
frezia68
Najlepšie je kúpiť v mäsne(viem,že nedostať) a nevidieť živé...to by sme nič nejedli a také krásne jahniatko...ale vyzerá veľmi chutný recept.
jarunka
Vyzera uzasne, urcite velmi chutny recept. Jahniatko som nejedla ani nepamatam, ked este moja stara mama robievala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia