Foto: andys
Mám rada ázijskú kombináciu sladkej a jemne štipľavej chuti a rýchlu a zdravú úpravu. Tento recept je taká vlastná kombinácia toho, čo z ázijskej Zobraziť celý popisMám rada ázijskú kombináciu sladkej a jemne štipľavej chuti a rýchlu a zdravú úpravu. Tento recept je taká vlastná kombinácia toho, čo z ázijskej kuchyne máme najradšej. Možno bude inšpiráciou aj pre vás :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
350 g, mrazená |
|
100 g, v konzerve |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1-2 lyžice |
|
2 lyžice |
|
1 ČL |
|
1 mokka lyžička |
|
|
|
/nemusia byť/ |
|
1 balenie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny:
-
2
Vo woku alebo väčšej panvici rozpálime olej (1-2 lyžice) s medom. Keď med začne bublať, vložíme na rezance nakrájané kuracie mäso, pridáme koreniny (soľ, mleté čierne korenie, karí a sójovú omáčku) a opražíme do zlatista. Škoda, že vám neviem sprostredkovať vôňu :)
-
3
Pridáme zeleninovú zmes, hrozienka a kukuricu a vo vlastnej šťave podusíme. Už to začína byť pekne farebné.
-
4
Vajíčka rozšľaháme vidličkou a trošku prisolíme. Mäso v panvici zhrnieme na jednu stranu a do voľnej časti vylejeme omeletovú masu.
-
5
Keď začnú vajíčka tuhnúť, omeletu vareškou potrháme a zamiešame do mäsa.
-
6
Dve väčšie cibule nakrájame na väčšie kúsky a rozložíme ich na povrch pokrmu. Odstavíme, prikryjeme pokrievkou a necháme spariť asi 10 minút.
-
7
Ryžové rezance pripravíme podľa návodu na obale.
-
8
Rezance s mäsom môžeme spolu zmiešať, alebo jedlo môžeme naservírovať ako na obrázku. Želám dobrú chuť.
@hviezdickaz - nemáš rada ryžové rezance? pokojne ich môžeš nahradiť ryžou alebo domácimi hrubšími rezancami.
@alenka0901 aj ostatní, keď to vyskúšate, príďte sa pochváliť, či vám chutilo ;)