Hovädzí steak s redukciou z červeného vína
hovadzie maso, svieckova, rostenka, popripade moze byt aj zadne stehno nakrajame na platky hrube...
Zapekané karé s praženicou
Tento recept si mamina vystrihla z jedného starého časopisu a ja som ho trošku pozmenila na náš...
Americké žemle
Ingrediencie dáme do domácej pekárne a necháme vymiesiť a vykysnúť cesto. Ak nemáme pekáreň, pripravíme...
Musaka
Podľa Wikipédie je to ... tradičné zapekané jedlo Balkánu a Blízkeho Východu. Najznámejšia varianta je musaka...
Kaukazský kapor
Tento recept som našla na internete, celkom ma zaujal, tak som ho vyskúšala. Určite som...
Fazuľa s párkom
U kolegu pri posedení v pivnici som objavil fazuľu s párkom. Keďže mi chutila, vypýtal...
Pečené morčacie stehná
Je to veľmi jednoduchá úprava tohto hydinového mäska. No jedlo sviatočné.
Kapor na balkánky spôsob
Vianoce sú už takpovediac "v dohľadne" a receptov na prípravu kapra nie je nikdy dosť. Možno...
Pšenično-ražný chlieb
Veľmi chutný a voňavý chlebík. Keď sa pečie, po celom dome sa šíri jeho vôňa....
Pečený pstruh s maslom a slaninkou
Vždy robievame pstruha na klasiku - obalený v múke a vysmažený na masle. Teraz som chcela...
Filety z pražmy zlatej na sójovom mede
Zemiaky očistite a nakrájajte na kocky, prepláchnite a dajte variť do osolenej vody (nie do vriacej,...
Paštéta
Mäso pomelieme 2–krát po sebe najemno. Zmiešame s pečienkou rozmixovanou spolu so soľou, dochutíme a...
Varené údené koleno
Koleno dáme variť do vody spolu s koreňovou zeleninou a korením. Varíme cca 1, 5 hodiny....
Caesar šalát
Tak tento recept som poskladala z pár receptov, keď som sa pokúšala nájsť nejaký originál recept...
Bravčový mozoček
Orestujeme cibuľku, pridáme mozoček, soľ, korenie a vajcia. Dochutíme a nakoniec pridáme štipku...
Bravčový lalok
Bravčový lalok varíme s cesnakom, soľou a korením asi 30 minút. Po uvarení namarinujeme zmesou...
Bravčové rebrá na červenom víne
Rebierka osolíme, okoreníme, pridáme borievky a zalejeme trochou vína a dusíme do mäkka. Červenú...
Zeleninové karí s tofu
Rozhodne nepatríme k tým čo musia každý den mäso pochutíme si aj na zeleninovom jedle.
Restovaná bravčová pečeň
Toto jedlo som jedávala pravidelne, ale poslednú dobu kupujem iba kuracie pečene a tak som zabudla...
Bravčové kúsky v marináde a zemiakových lupienkoch
Asi to není žádná novinka, ale potřebovala jsem vymyslet nějakou večeři a tak jsem experimentovala s...
Kuracia pečeň s fritovanou cibuľou
tento recept som si len tak nejako nahodou skombinoval
Dusené kalmáry v paradajkovej omáčke s bielou ryžou
Na olivovom oleji orestujeme zeleninu, nakrájanú na prúžky a prelejeme vínom, ktoré zredukujeme. Pridáme...
Baby kalmáry plnené panzanellou
Panzanella: Bagety vydlabeme a natrháme na malé kúsky. Necháme uschnúť v trúbe. Na oleji orestujeme...
Grilované kalmáry so zeleninou a pikantnou omáčkou
Kalmáry prekrojíme, ľahko naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme asi 1 hodinu...
Seitanové plátky s varenými zemiakmi s lečom
Seitan si vyrábam sama a prichutím si ho podľa vlastnej fantázie a momentálnej chuti.
Cukinový koláč slaný
recept som dostala od kamošky, ked je sezona cukin, pečiem ho dost často, chuti všetkym doma.
Mäso na špagety
Dnes som prišla domov s polkilom mletého bravčového na špagety a zistila som, že nemám pohár...
Zemiakové gule s údeným mäsom
Tieto zemiakové plnené knedle sú pochúťkou, ktorú nikdy neodmietnem. Polovicu mäska mi zjedli pri...
Rizoto s pórom a arašidami
Recept mám od priatela, na tomto rizote u nás fičia, oblizujú sa aj za ušami. No...