Šampiňónové torteliny, ravioly fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 9. februára 2011
Šampiňónové torteliny, ravioly (fotorecept)
Foto: alexdidi

Pre tých, čo obľubujú jedlá z húb...šampiňónové cesto, náplň i omáčka. Zaujímavé a veľmi chutné jedlo pri ktorom som sa inšpirovala talianskymi majstrami varešky. Zobraziť celý popisPre tých, čo obľubujú jedlá z húb...šampiňónové cesto, náplň i omáčka. Zaujímavé a veľmi chutné jedlo pri ktorom som sa inšpirovala talianskymi majstrami varešky.

4
porcie
90 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 ks
hrsť sušené
  olivový olej
 podľa potreby
PLNKA:
100 g, čerstvé
1 ks
100 g
1 ks
 , olivový olej
 posekaná
OMÁČKA:
250 g
250 ml
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Šampiňóny na cesto pokrájame na plátky a vysušíme.

    Šampiňónové torteliny, ravioly (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vysušené šampiňńy pomelieme napr. v mlynčeku na kávu.

    Šampiňónové torteliny, ravioly (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme k nim trochu vody a premiešame.

    Šampiňónové torteliny, ravioly (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na dosku preosejeme múku, urobíme jamku, vyklepneme vajíčka a olej. Spracovávame najprv oblým nožom a prilievaním pripravenej vody s hubovým práškom.

    Šampiňónové torteliny, ravioly (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vypracujeme tuhšie cesto, prikryjeme misou a necháme odpočívať 30 minút.

    Šampiňónové torteliny, ravioly (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plnku si pripravíme tak, že na olivovom oleji orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku a šampiňóny. Necháme mierne vychladnúť a primiešame ostatné ingrediencie.

    Šampiňónové torteliny, ravioly (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 4 cm. Do stredu dáme plnku, prikryjeme druhým krúžkom a okraje dobre pritlačíme. Vytvoríme tak kruhové ravioly.

    Šampiňónové torteliny, ravioly (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Alebo kruh s plnkou preložíme na polovicu a okraje pritlačíme.

    Šampiňónové torteliny, ravioly (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A keď polkruhové ravioly si obtočíme okolo prsta a pritlačíme, vytvoríme klobúčiky - torteliny.

    Šampiňónové torteliny, ravioly (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pripravené ravioly či torteliny vhadzujeme do vriacej osolenej vody a keď vyplávajú na povrch povaríme na veľmi miernom ohni 5 minút. Scedíme a pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.

    Šampiňónové torteliny, ravioly (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na omáčku podusíme na olivovom oleji a šalotke pokrájané šampiňóny.

    Šampiňónové torteliny, ravioly (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Prilejeme smotanu, ochutíme a zredukujeme. Vypneme a pridáme maslo, ktoré nám ju dochutí a zahustí.

    Šampiňónové torteliny, ravioly (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Podávame preliate hubovou omáčkou.

Diskusia k receptu

tonicka53
mohla by sa použiť aj sušená hliva ? alebo radšej si kúpim šampiňóny a nasuším, len to treba dlho čakať a hlivu mám nasušenú :-) super receptík, veľmi pekne nafotený, palec hore !
alexdidi
@tonicka53 , určite bude rovnako dobrá aj hliva a aj iné sušené huby. Ja som nemala žiadne, tak som si usušila a vieš, že za 2 dni boli suché...hliva je krásne aromatická, takže možno bude ešte lepšia...
tetuska
robievam tiež domáce, ale takúto plnku som ešte neskúšala, väčšinou plním mletým mäskom...
lyali
Tento receptík sa mi naozaj páči!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia