Foto: alexdidi
Pre tých, čo obľubujú jedlá z húb...šampiňónové cesto, náplň i omáčka. Zaujímavé a veľmi chutné jedlo pri ktorom som sa inšpirovala talianskymi majstrami varešky. Zobraziť celý popisPre tých, čo obľubujú jedlá z húb...šampiňónové cesto, náplň i omáčka. Zaujímavé a veľmi chutné jedlo pri ktorom som sa inšpirovala talianskymi majstrami varešky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
2 ks |
|
hrsť sušené |
|
olivový olej |
|
podľa potreby |
|
PLNKA: | |
100 g, čerstvé |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
, olivový olej |
|
|
|
posekaná |
|
OMÁČKA: | |
250 g |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Šampiňóny na cesto pokrájame na plátky a vysušíme.
-
2
Vysušené šampiňńy pomelieme napr. v mlynčeku na kávu.
-
3
Pridáme k nim trochu vody a premiešame.
-
4
Na dosku preosejeme múku, urobíme jamku, vyklepneme vajíčka a olej. Spracovávame najprv oblým nožom a prilievaním pripravenej vody s hubovým práškom.
-
5
Vypracujeme tuhšie cesto, prikryjeme misou a necháme odpočívať 30 minút.
-
6
Plnku si pripravíme tak, že na olivovom oleji orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku a šampiňóny. Necháme mierne vychladnúť a primiešame ostatné ingrediencie.
-
7
Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 4 cm. Do stredu dáme plnku, prikryjeme druhým krúžkom a okraje dobre pritlačíme. Vytvoríme tak kruhové ravioly.
-
8
Alebo kruh s plnkou preložíme na polovicu a okraje pritlačíme.
-
9
A keď polkruhové ravioly si obtočíme okolo prsta a pritlačíme, vytvoríme klobúčiky - torteliny.
-
10
Pripravené ravioly či torteliny vhadzujeme do vriacej osolenej vody a keď vyplávajú na povrch povaríme na veľmi miernom ohni 5 minút. Scedíme a pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.
-
11
Na omáčku podusíme na olivovom oleji a šalotke pokrájané šampiňóny.
-
12
Prilejeme smotanu, ochutíme a zredukujeme. Vypneme a pridáme maslo, ktoré nám ju dochutí a zahustí.
-
13
Podávame preliate hubovou omáčkou.
Diskusia k receptu