Nepravá husacia pečeň

piglin - fotkapiglin, 6. apríla 2010
Nepravá husacia pečeň
Foto: piglin

Nepravá husacia pečeň je vynikajúca pochúťka, servírujeme ako teplé, alebo ako studené predjedlo.

4
porcie
5 minút
príprava
90 minút
na 100 °C

Suroviny

40 dg
13 dg
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Uvedené suroviny rozmixujeme ma tekutú zmes a vlejeme do tortovej formy, ktorú sme vytreli olivovym olejom a vysypali strúhankou. Pečieme pri 100 °C asi 1,5 hodiny.

Diskusia k receptu

evusik
tento recept tu už raz je, pridával ho @zemo aj som ho už robila a je to fakt pochúťka
braxi
rozmixovanú zmes môžeš dať aj do malých zavaracích pohárkov a sterilizovať...veľká pochúťka :))
jarmilaj
braxi, poznám to len ako upečené čerstvé jesť. Ako sa to sterilizuje a ako dlho vydrží?
evanaaa
Husaciu masť som práve vytopila z veľkonočnej husi,nevedela som,čo sńou,teraz už viem.Ale musí sa to tak dlho piecť?Raz som niečo podobné robila do pohárov,sterilizovala a nakoniec vyhodila.Po čase to už boélo akési divné,tak som to radšej vyhodila.Aj mňa by zaujímalo,ako to sterilizovať,a ako dlho sa to môže nechať,kým sa to zje. ĎAKUJEM.
rufusa
neskutočne jednoduchá príprava a fantastický výsledok
luss44
tak toto je fakt výborná pochúťka, nastudeno s chlebom... robievam to s bravčovou masťou, keď nemám kačaciu a je to super, pečiem vo forme na biskupský chlebík




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia