Recept pochádza od mojej maminky, pripomína mi domov a spomienky na detstvo. Pripravujem ho pri rodinných oslavách.
na 180 °C
Postup
-
1
Štrúdľové cesto: Všetky suroviny dôkladne zamiesíme. Bochník cesta dobre „oplieskáme“ niekoľkokrát o dosku a dáme na 3 hodiny do chladu. Vraj preto ho plieskame, aby sa uvoľnil lepok a cesto bolo pružné a netrhalo sa. Rozdelíme na tri časti, každú vyvaľkáme a naplníme kapustovou plnkou. Z tohto množstva spravíme tri štrúdle na celý plech. Pred pečením potrieme žltkom a štrudľu poprepichujeme. Pečieme na 180°C do ružova.
- 2
Kapustová plnka: Na širokom hrnci najlepšie na veľkej teflónovej panvici na masti skaramelizujeme cukor, pridáme postrúhanú kapustu, soľ a za stáleho miešania vydusíme takmer všetku vodu. Pridáme ml. čierné korenie a štipku ml. škorici. Dusíme na miernom ohni asi 30. min. Hotová kapustová plnka je krásne bledohnedá a skaramelizovaná.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
chrumkava; dobrú chuť!!