Čínske parené mešce wonton
Cesto:všetko spolu zmiešajte na hladke cesto , ak treba pridajte viac vody alebo muky, mne pomohla pekarnička....
Lahodné kapustníky
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Medzitým v hrnci zohrejeme olej,...
Syrové fondue
Zo syra odkrojíme okraje a nakrájame ich na väčšie kúsky. Tie potom rozdrtíme alebo jemne pomelieme....
Lieskovcovo–hubová plnka
Rúru predhrejeme na 180°C. Maslo rozpustíme vo väčšej panvici a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak....
Zelená fazuľka s paradajkami
Fazuľku umyjeme, nakrájame a dáme na olej, pridáme paradajky – sparené a olúpané, pokrájané...
Levočsko-kopaničiarska baba
Tento recept zvyknú pekávať gazdinky na myjavských kopaniciach a to väčšinou ako veľkonočný pokrm. My sme...
Paradajkový šalát s paprikovým tofu
Tento recept posielam hlavne mojej mame. Často si telefonujeme a vymieňame recepty z delenej stravy...
Falošné husacie pečienky
Jedlo by som odporúčal hlavne mužom. Po prvé - jednoduchosť prípravy a po druhé - ušetríte...
Langoše z kapustou
Droždie rozmrvíme v mlieku, pridáme do múky, spolu zo smotanou a soľou vypracujeme cesto, ...
Ruské vajce
Ja robím ruské vajce do malých uzatvárateľných nádob, takže si ich môžeme vziať do práce na...
Tatarákový závin
Hovädzie mäso si zomelieme na mäsovom mlynčeku na jemno, najlepšie niekoľkokrát na jemnú kašičku. Cibuľu...
Kráľovské bagety s bravčovou panenkou
Tento recept mám od môjho priateľa, ktorý mi túto skvelú špecialitu pripravil na Valentína. Nechajte...
Liptovský meteník (kapustník)
Do trošky mlieka si rozmrvime drozdie , pridame štipku cukru a nechame vzist kvasok. Medzitym si preplachneme...
Tatarák z lososa
Mäso z lososa nakrájame na malé kocky, šalotku veľmi najemno. Všetko premiešame, pridáme olivový...
Losos so špenátom v lístkovom ceste
Lososa nakrájame na dlhé rezance (asi 1, 5 x 1, 5 cm x dĺžka cesta). Cesto...
Fašiangový šalát
Syr a salámu nakrájame na tenké rezance, zeleninu na malé kocky, pridáme hrášok a zalejeme...
Brokolica s provensálskym korením
Zdravé a chutné jedlo vhodné ako šalát alebo hlavné jedlo.
Domáca tlačenka
Mäso a kože umyjeme a vložíme do hrnca variť (nesolíme). Uvaríme do mäkka, vyberieme a...
Smotanové praclíky
Múku premiešame s droždím, soľou, rascou, pridáme rastlinný tuk a olej. Vmiešame mlieko,...
Pizzové slimáčiky z lístkového cesta
rozdelime cesto na dve časti. jednu odložim a pracujem s tou druhou.
Maki suši s lososom
Vyprovokovala ma Nyja s jej receptom a keďže maki suši doma robím pomerne často, nebol problém...
Langoše (ako od Balatonu)
Ležali sme v nemocnici na internom oddelení. Bol december, nemocničná kuchyňa mala "prevarené", takže...
Pečené banány so šunkou
Recept pochádza od mojej sesternici z čiech. Každý robí z banánov len sladké dezerty. Toto...
„Tuhé" mäsité gule
Mäso, korenie, soľ a vajcia zmiešame a dobre premiesime. Zmes zahustíme trochou strúhanky a...
Fašiangová bravčová huspenina
Mäso, nožičky a kože vložíme do hrnca a varíme na miernom ohni približne 6 až 7...
Bosniaky so syrom a petržlenovou vňaťou
Cesto si vypracujeme v pekarni a nechame 1 hod kysnut. Potom si cesto rozdelime na rovnake...