Rajčinový šalát s údeným tuniakom

brituska - bez fotkybrituska, 22. marca 2010
Rajčinový šalát s údeným tuniakom
Foto: brituska

Výborný šalátik, ktorý moje deti zbožňujú

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

1000  g
200  g
2  ks
1  ks
1  ks
150  g
100  ml
50  ml




Postup

  1. 1

    Červenú cibuľu a žltú papriku nasekáme na celkom maličké kocôčky a poriadne zmiešane s polovinou olivového oleja a balzamica. Vytvoríme chutnú zmes. Do stredu väčšieho taniera uložíme do kruhu čerstvé pekne nakrájané rajčiny na mesiačiky a troška potrieme pripravenou zmesou. Tenké plátky údeného tuniaka nakrájame na menšie rezance a rozložíme po povrchu. Dáme na to zbytok zmesi a posypeme čerstvou nasekanou jarnou cibuľkou. Na vrch dáme opäť rajčiny, ale nakrájané na kolieska, posypeme trochou cibuľky, polejeme zbytkom olivového oleja a okolo nalejeme zbytok balzamica. Z ricotty spravíme pomocou dvoch lyžíc halušku a položíme na šalát.

  2. 2

    Podávame s čerstvým pečivom ako predjedlo, alebo len ľahkú večeru. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

cistinka
Nabudúce sa nechám pozvať, keď ho budeš robiť....vyzerá krásne.
marlen
ryba a syr dohromady, z toho bolí hlava , robia to len češi, poliaci a slováci.
sandratamer
Odkedy je tvaroh syr?
A tiež nerozumiem tej poznámke ryba a syr dohromady. Kde si prišiel na to, že to "robia" len Česi, Slováci a Poliaci :-)?

brituska
@marlen ty by si sa mal konečne raz dobre najesť. Je vidieť, že z teba hovorí hlad. A to, že si večne unudený je tvoj problém. Ty nikdy nepoznáš ten pocit ako s láskou pripraviť, nafotiť a uverejniť svoj vlastnoručne pripravený recept. Moja mama by ti povedala, že na tú tvoju vyrývačskú "nudu" je treba veľký bič a malý dvor! Toď vsjo!!!
veronika353
Ten ricotta tvaroh se dá použít i na sladko, v Trenčíně ho prodává farma Červený Kameň a je moc dobrý.
cistinka
Mńa by z takéhoto jedla hlava nebolela....... @marlen ja sa len teším, kedy na varechu aj ty dáš niečo svoje aj keď unudeno diétne...možno nás niečomu naučíš :-)))))
brituska
Tento šalátik sme jedli minulý rok na dovolenke na Mauríciu, veľmi nám chutil a vypýtala som si od managera hotelu recept. Kuchár bol odniekiaľ z Orientu podľa výzoru. Nebol ani Čech, ani Poliak ani Slovák.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia