Foto: brituska
Výborný šalátik, ktorý moje deti zbožňujú
porcie
príprava
Postup
-
1
Červenú cibuľu a žltú papriku nasekáme na celkom maličké kocôčky a poriadne zmiešane s polovinou olivového oleja a balzamica. Vytvoríme chutnú zmes. Do stredu väčšieho taniera uložíme do kruhu čerstvé pekne nakrájané rajčiny na mesiačiky a troška potrieme pripravenou zmesou. Tenké plátky údeného tuniaka nakrájame na menšie rezance a rozložíme po povrchu. Dáme na to zbytok zmesi a posypeme čerstvou nasekanou jarnou cibuľkou. Na vrch dáme opäť rajčiny, ale nakrájané na kolieska, posypeme trochou cibuľky, polejeme zbytkom olivového oleja a okolo nalejeme zbytok balzamica. Z ricotty spravíme pomocou dvoch lyžíc halušku a položíme na šalát.
- 2
Podávame s čerstvým pečivom ako predjedlo, alebo len ľahkú večeru. Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A tiež nerozumiem tej poznámke ryba a syr dohromady. Kde si prišiel na to, že to "robia" len Česi, Slováci a Poliaci :-)?