Foto: honestka
TENTO RECEPT JE NIE na SLADKO, ale ako pridavok k predjedlam. "Brioche" je originalne francúzsky chlieb (pretože to je kysnuté cesto s kvasnicami) vyznačuje Zobraziť celý popisTENTO RECEPT JE NIE na SLADKO, ale ako pridavok k predjedlam. "Brioche" je originalne francúzsky chlieb (pretože to je kysnuté cesto s kvasnicami) vyznačuje sa bohatou, sladkou chuťou a lahodnou štruktúru, ktorá nam dava pocit, ze je to pečivo, nie chlieb. Radi ho jeme na raňajky s lekvarom, malsom, alebo paštetami ked cesto robievam sladke, ak "slane" tak ho pouzivam na dalsie upravy so salatmi, alebo ako doplnok k studenym misiam. Aj tvary su rozne. Piect ich v celosti, alebo individualne.
príprava
Postup
-
1
Toto cesto si pripravime tak isto ako ktorekolvek ine kysnute cesto s tym rozdielom, ze ked je cesto uz takmer vymiesene zacneme postupne pridavat cele - nerozpustene maslo pokrajane na kocky, ktore su velmi makke. Takto sa cesto krasne zacne lesknut a miesime ho pokial je cele maslo spotrebovane. PROSIM VAS, TEKUTINY SI ku konci cesta PRILIEVAJTE postupne, my tu mame nikedy tak vemi suchu muku, ze potrebuje ovela viacej tekutin ako je v recepte uvedene, (preto som dala milieko nie uplne presne) takze kludne si mozete pridat (ubrat) podla potreby mlieka, tak aby ste vymiesili vlacne NIE VELMI TUHE CESTO.
- 2
Takto pripravene cesto nechame kysnut na STUDENO (chladnicka) aspon 8 hodin, ja si ho preto miesim vecer pred spanim a rano je hotove na pecenie - potom bud upecieme briosku v chlebikovej forme, alebo ako pletenicku, ale castejsie robim jednotlive originalne briosky alebo ine 'buchticky'. Potrieme ich rozmiesanym vajcom a pecieme.
- 3
Ak chceme brisosky SLADKE, tak postup zachovame s tym, ze do cesta pridame 1-2.5 pohara cukru. (Aj o cukre chcem povedat, ze sa to tu musi robit podla vasej chuti, lebo nas cukor tu je NIE velmi sladky) ... Dufam, ze budu chutit!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja najcastejsie robim tak, ze si urobim sulok a tento jednoducho
" previazem" necham podkysnut, natriem vajickom a peciem.
Sladke su velmi fajnove, ale taketo bez cukru su lahodne k tym ostatnym jedlam ako salaty a sunkove misy.
Skus, nemas co pokazit, aj keby si ich urobila iba ako jednoduche buchticky.
Co spominas formicky, tie su originalne pomerne velke.
Ale ked ich robis takto samostane na plechu, su krasne upecene cele
Nie sme pohadane, len som chcela vyjadrit moj nazor, pretoze som mala zaujem o to co ponukas, ale bola si troska tvrdohlava a mazala si vsetko co bolo moje, takze som sa nikam nedostala a nemam vlastne odpoved na co som sa originalne pytala.
Velmi tazko sa mi cita tvoj text nemozem ho v podstate dobre porozumiet pretoze je velmi skomoleny a naviac su tam znacky, ktorym nerozumiem uplne aj preto, ze byvam daleko z domoviny uz vela rokov, ale nechces to pochopit ...
a mozno ze tato konfrontacia aj tebe ukazala nieco nove. Je take porekadlo, kde sa hovori, ze: .. "na med chytis viacej vciel ako na ocot"... neviem to lepsie prelozit ale snad chapes v com je pointa, si sikovna a aj ked som recepty nekomentovala, vzdy som ich pozerala, lebo vela ich mas z netu...
a som rada, ze moje nove prispevky sa ti hodia.