Insalata Caprese

Ami El Gani
šéfkuchár reštaurácie a tapas baru Rambla v Bratislave, 11. marca 2010
Insalata Caprese
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

200 g
200 g
10 lístkov
4 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Mozzarellu a paradajky nakrájame na päť plátkov. Na tanier ich ukladáme striedavo - plátok mozzarelly, plátok paradajky, atď.

  2. 2

    Nakoniec všetko pokvapkáme olivovým olejom, balzamikom, posolíme a okoreníme podľa chuti. Dozdobíme bazalkou.

  3. 3

    Náš tip: Pravá mozzarella pripravovaná z byvolieho mlieka sa považuje za lahôdku. Tento tradičný diétny syr sa pripravuje prevažne na juhu Talianska, v oblasti Neapola. Čerstvá buffallo mozzarela sa musí zjesť do dvoch dní. Aby mala mozzarella správnu chuť, vytiahneme ju z chladničky aspoň pol hodiny až hodinu predtým, ako ju chceme jesť.

Diskusia k receptu

kimlo
Tento recept dobre poznám, v Taliansku sa podáva pod názvom Caprese.
jarco
Hej, je to klasická insalata caprese. A tá mozzarella sa správne nazýva "MOZZARELLA DI BUFALA". Buffalo s dvomi F je anglický výraz, aj s dvomi L je to už neviem aký jazyk :-)
sandratamer
Pôvodný názov jedla "Buffallo Mozzarella, ktorý dodala reštaurácia sme opravili na správny "Insalata Caprese" .
honestka
Velmi dobre poznam a konzumujeme vzdy pri cerstvom navstiveni talianskeho deli s doplnenim mortadely.
Tu, ak sa chceme stravovat ako tak "europsky" tak bez deli si zivot predstavit nevieme. A hoci to ide viacej do vrecka, taketo lahodky su nezabudnutelne, ked sa co najviac pridrza k originalite receptu.

Robite dobru pracu redakcia, snazite sa spristupnit veci, ktore su menej zname, ale ak je prilezitost, stoja za to ich vyskusat.

V nasej provincii (Alberta okrem vychyreneho hovadzieho masa) nastastie chovaju aj buffalo (bison) dost a nie je problem dostat z nich aj kvaliatne maso ci uz na steak, alebo inu kvalitu.
V restikach su tu tiez mozne dostat jedla z tohto masa. Je vyborne, zdrave a ked sa jednoducho pripravi velmi chutne bez extra "pachute".
babav
Poznam a oblubujem!U nas ho robia ako tavern(vezu) z" baby mazzarella",paradajok a bazalky,s rovnakym nalevom.
Neviem ci ho tak volaju pretoze je nakrajany na male kolieska ,alebo je velmi cerstvy?! Chuti vyborne!
marlen
keď máš dobrú mozarelu, stačí už iba plátok paradajky a kvapôčka pesta, keď dobrú mozarelu nemáš, len sa najeduješ.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia