Veľkonočná torta

martina34 - fotkamartina34, 23. marca 2010
Veľkonočná torta
Foto: martina34

Chutná slaná pochúťka nielen pre kupačov :-)

10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

1  celý chlieb
4 PL
2 ks
250 g
podľa chuti
štipka
200 g
1  nožička
1 balenia
1 balenie
na ozdobu
2  ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si nátierku: maslo, syr v črievku, tvarok, morskú soľ a čili si vymiešame do hladka. Na tácku si uložíme 4 kusy toustového chleba do štvorca, natrieme nátierkou, uložíme na ňu vrstvu nakrájanej šunkovej salámy, na ňu dáme vrstvu nátierky a položíme ďaľšiu vrstvu chleba, na to opäť natrieme nátierku, pokračuje vrstva na tenko nakrájanej klobásy, pomazáky, chleba, pomazánky, salámy, pomazánky a chleba.

    Veľkonočná torta - obrázok 1
  2. 2

    Celú tortu natrieme zvyšnou nátierkou zvrchu aj z bokov. Obložíme plátkovým syrom a môžeme zdobiť podľa vlastnej fantázie. Použijeme vykrajovanú salámu, olivy, vajíčka... a zeleninku.

    Veľkonočná torta - obrázok 2
  3. 3

    a torta je hotová

    Veľkonočná torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

kucharronald
Wau...peknééé...super...určite vyhráte nejakú cenu :) Super!!! Určite by som ochutnal :)
cistinka
Martinka veľmi pekné, robievam podobné torty...a všetkým, čo ju budú robiť doporučujem krájať porcie tak, aby bola torta dobre stuhnutá rovno z chladničky :-))
evas13
Úchvatné dielo Martinka, nenachádzam slova.
martina34
Ďakujem, k tomuto výtvoru ma inšpirovala kolegyňa. Ten kurz v Thajsku by sa veru zišiel, obdivujem toto umenie, vždy sa snažím niečo odkukať, no chce to väčšiu prax a trpezivosť. Darmo, aj oči jedia.
andromeda
Je to veľmi pekne naaranžované. Mám aspoň predlohu, ako môžem spestriť stôl na sviatky, alebo návšteve. Potrebovala by som viacero receptov zo studenej kuchyne, samozrejme s obrázkami. Nemám takú fantáziu. Ďakujem.
valeri
no nenadarmo sa hovorí, že najlepší zákusok je kus klobásy =))
babidka
tak to naozaj vyzera vyborne a urcite aj tak chuti ! @martina34 inspirovala si ma , mozno nieco podobne stvorim aj ja . my mame radi chren a tak dam do natierky aj jemnucko nastruhany chren/ na moju radost a susedov smutok ho ma sused plnu zahradu/ , ta torta urcite bude mat u nas velky uspech:-))
praezision
Uprednostňujem slané torty, pred tými sladkými. Vyzerá to super, asi si to tiež cez veľkonočné sviatky vyskúšam. Ďakujem za recept.
frezia68
Tipovala som na Cistinku a objavila som Martinku-podarilo sa :-))
sovka62
Teda Martinka, toto sa podarilo. Veľmi pekná torta, takú by som si dala hneď, hoci torty teda nemusím.
slnieckosom
Prekrásne, Martinka :-))) Takéto nádhery možem pozerať veľmi dlho.. Dobre, že nie som pri nej..veľa by z nej asi neostalo :-))) Šikovníčka si :-))
milina
Dávam tip na výhru - originálne!!!!!!!!!!!
cistinka
verím Martinka, že sa Lucka dostane do tábora....držím vám obom palce :-)))
nelajsia
no co som vravela.... výhra je tu... blahoželám a nech si to užije ... asi Lucka...
stefan39
super výhra je tu ...blahoželám....Lucka a Miško tábor volá.....
milina
Martinka - dobre som si tipla a užite si to celá rodinka -zaslúžiš si výhru za najlepší originálny recept. Som spokojná ako redakcia rozhodla. Ešte raz gratulujem.
martina34
ďakujem Vám všetkým, pôjde aj Lucka a aj Miškovi dokúpime, určite sa im tam bude páčiť a aj nám s manželom, ešte sme bez nich za 14 rokov neboli tak dlho :-)
babidka
blahozelam , tesim sa na dalsie "jedle" recepty...:-)
klaura
aj ja gratulujem, je krásna, cenu si určite zaslúžila ... :)
alextv
Véééľmi pekné....gratulancie posielam.... :-)
martina34
Všetkým ďakujem, dnes som robila tortu znova, výsledok je zdokumentovaný... :-))
martina34
Túto tortu som robila z grahamového toustového chleba a do nátierky som pridala aj cesnačik. Chapi už by ju načali, no neviem, či bude už dobre stuhnutá.
evusik
@martinka robila som túto tortu podľa tvojho receptu ešte na Veľkú noc a tiež som ju robila z tmavého chleba a cesnak - ten dávam všade :-) takže ani tu nechýbal a bolo to výborné. Na takú krásnu výzdobu ale nemám, ešte že sa môžem inšpirovať tvojou fotkou - si umelec




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia