Foto: martina34
Obľúbila som si cícer a aj moja rodinka.
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cícer si premyjeme a namočíme najlepšie deň vopred do väčšieho množstva vody. Na druhý deň varíme v tej istej vode asi pol hodinku. Uvarený cícer scedíme a necháme vychladnúť. Možeme použiť aj konzervovaný cícer, potom príprava bude trvať veľmi krátko.
- 2
Cibuľku si nakrájame na drobno a osmažíme ju v zohriatej panvici na olivovom oleji. K cibuľke pridáme ľanové semienka, morskú soľ, čili a tavený syr. Keď sa syr rozpustí, pridáme jogurt, panvicu odstavíme zo sporáka, pridáme nakrájajú papriku a paradajku a dochutíme citrónovou šťavou. Na koniec pridáme aj cícer a dobre premiešame.
- 3
Je to veľmi sýty sacharidový pokrm a aj zdravý.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu