Korzický hráškový krém s krevetami
Na oleji opečieme strúčiky cesnaku do hneda. Cesnak vyberieme, vložíme hrášok, podlejeme vodou a...
Starorímsky tanier zo sviečkovice
Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.
Lístková roláda s kuracinkou
Recept som našla pred pár rokmi v Dobrom jedle, trochu som si ho upravila. Robievam...
Sekaná z bôčika
Tento recept je ešte z čias predrevolučných a tak ho sem dávam ako RETRO-recept v nezmenenej podobe...
Bandurkove lokše
Lokše robim ku pasuľovej polivke a naučila me ich robic moja ženuška.
Krevety s jogurtovým dresingom
Z olivového oleja, nasekaného koriandra a nastrúhaného zázvoru si pripravíme marinádu. Krevety do nej vložíme...
Údená ryba
Niečo pre ozajstných milovníkov rybaciny. Nepoznám chutnejšie pripraveného pstruha. Môže to byť samozrejme aj iná...
Kuracie paličky
... alebo skôr "chicken lollipops" ... kuracie krídla trošku ináč, s bazalkovo jogurtovým dipom. Môžu...
Bôbová praženica
Kedže som sa dostala k bôbu suchému-zasadila som ho do záhrady-mám ho dost-popri celom plote nasadený-nikdy som...
Variácie sviežej jarnej zeleniny so zemiakovým pyré a plackou
Zemiaky rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť (na pyré) dôkladne umyjeme, do zemiakov urobíme...
Bohatý syrový košíček
Parmezán nastrúhame. Opekáme ho na teplej panvici tak, že z neho, vyformujeme kruh.
Dvojpapriková polievka
Inšpirovala som sa receptom od @Diambulky . Pridala som akurát jednu papriku navyše a obrie halušky....
Mezze, mezza, mazzah...
Mezze... sú to vlastne bohaté zeleninové, mäsové, studené, teplé a iné predjedlá, podávané...
Lastúra s darmi mora
Chobotnicu uvaríme vo vode domäkka. Sépiu nakrájanú na rezance, vylúpané krevety a nakrájanú chobotnicu opečieme na...
Mrkvový krém so škoricou (marocká inšpirácia)
S marockou a vôbec arabskou kuchyňou nemám takmer žiadnu skúsenosť. Hľadala som inšpiráciu, našla som...
Marocký šalát Zaalouk
Zaalouk je tradičné marocké jedlo, podávané ako predjedlo, teplé alebo studené. To je baklažánovy...
Terina zo pstruha a zeleninky
Pstruha zbavíme hlavy a nakrájame ho na plátky. Osolené a okorenené mäso stočíme a zabalíme do...
Lososová rolka na cviklovom aspiku
Lososa odblaníme a nakrájame na 1 cm plátky. Dáme na ne nasekaný kôpor, cukor, ...
Kuracia paštéta so zeleninou
Mäso pokrájame na väčšie kocky a zmixujeme. Petržlenovú vňať a šalotku nasekáme nadrobno a zmiešame s...
Medfouna
... je to starý Marocký recept na chlieb, plnený zmesou hovädzieho mäsa, byliniek a korenín......
Falošná treska
V lete máme radi osviežujúce nátierky zo zeleniny, ktoré nie sú spojené majonézo, ale kyslou...
Kabbda (predjedlo z ovčej pečienky)
Je to recept na predjedlo z Maroka. Pripravujem ho ako ľahký obed, alebo večeru...
Paradajky plnené ovčím syrom
... kúpil som výborný ovčí syr, kusisko sme pojedli len tak, kusisko som naložil do...
Srdiečkový toast
... bol som večer na jedno dobré, chladené pivo v pivárni Kembridž a keď som prišiel...
Šmirkasové koláčiky
Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme cesto, z ktorého vykrojíme rôzne tvary a upečieme v horúcej...