Foto: dorisa
Boli sme na chate, musela som každý deň niečo vymyslieť na jedenie. Rozhodla som sa pre grilovaný ovčí syr. Z domu som zobrala ostatné Zobraziť celý popisBoli sme na chate, musela som každý deň niečo vymyslieť na jedenie. Rozhodla som sa pre grilovaný ovčí syr. Z domu som zobrala ostatné kúsky ovčieho domáceho syru, takže porcie sú viac ako neobvyklé, čo sa týka tvaru.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ovčí syr kupujeme od súkromníka.
-
2
Suroviny na grilovačku.
-
3
Ovčí syr naporcujeme. Mali by to byť kolieska, ale mne sa už z ostatného syru nedali vytvoriť, volila som také kostrbaté tvary. Každý kúsok syra obalíme v oravskej slaninke, dookola. Napichneme na grilovaciu ihlu, alebo inak zabezpečíme, aby slanina držala okolo syra.
-
4
Syry z oboch strán potrieme barbecue omáčkou. Potom tieto ihly so syrom šupneme na rošt na gril, s dreveným rozpáleným uhlím. Grilujeme z oboch strán.
-
5
Kým sa grilujú syríky, pripravíme si nejakú oblohu, zo zeleniny, čo nám zostalo ...stále dávame pozor na grilujúce sa syry.
-
6
Podávame s chlebíkom.Syr je úžasný, vŕzga pod zubami, vyskúšajte. Bola to len taká mňamka, hlavne som chcela vyskúšať, aké je to.
-
7
Kto môže, dá si k tomuto skvelému jedlu pivko (ja som mohla).
-
8
Toto je naše stravovacie centrum- vonku.
Diskusia k receptu