Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 29. júla 2011
Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom (fotorecept)
Foto: sjuz

Tak sme sa vrátili z dovolenky, a ja som si priniesla niekoľko sardínskych receptov a pochutín, medzi nimi aj syr pecorino sarda, prosciutto, sardínsky Zobraziť celý popisTak sme sa vrátili z dovolenky, a ja som si priniesla niekoľko sardínskych receptov a pochutín, medzi nimi aj syr pecorino sarda, prosciutto, sardínsky chlieb pane carasau - typický suchý chlieb z tvrdej pšenice, ktorý sa chrumká ku všetkému, alebo len tak, samotný...

10 minút
príprava
3_5 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks pokrájaný na pozdĺžne plátky plátky
cca 10 PL  vyzretejší
10 plátkov (može byť aj iný druh)
  na potretie baklažánu




Postup

  1. 1

    Baklažány nasolíme, necháme odstáť cca 10 min, opláchneme a osušíme papierovou utierkou.

  2. 2

    Nastrúhame si pecorino.

    Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne ugrilujeme plátky baklažánu, ktoré sme predtým potreli jemne olivovým olejom.

    Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na ešte teplé plátky nasypeme jemnú vrstvu syra.

    Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Navrch položíme plátok prosciutta a opatrne zrolujeme smerom od užšieho konca baklažánu k širšiemu.

    Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uložíme zvinutým koncom dolu, aby závitky držali, alebo rolku zviažeme niťou z pórku. Podávame ihneď, pokvapkané panenským olivovým olejom a s čerstvými rajčinami, s rukolou...

    Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

sovka62
Fíha, toto by som si dala a manžel by sa asi rozplynul od blaha, grilovaný baklažán miluje a v tejto kombinácii to musí byť úžasné. Ukladám a vyskúšam, keď sa vrátime domov.
frezia68
S tým " fíha" sa pridávam aj ja,jednoduchý,rýchly a originálny recept.Škoda,že som dnes baklažány obišla,ale napravím :-)))
alexdidi
Perfektné, jednoduché...už aj si idem urobiť s Grana padano a Schwarzwaldskou šunkou, asi pridám i kozí syr....myslím, že tým nič nepokazím, to je totiž poruke v chladničke...dík za recept
tatranka
Keď som začala tvoj recept čítať a videla som,že surovinou je baklažán,hneď som ťukla -uložiť RP.S manželom milujeme baklažány a mám rôzne recepty na ne.Tento tvoj je pre mňa nový.Uložený.Vďaka.
ejta
normalne fakt slintam na klavesnicu :-)
sylvinka
No tak toto je paráda! V pondelok utekám na trh po baklažán!
sjuz
určite sa môže opiecť aj na panvici, marienka44. A ďakujem všetkým za komenty - väčšinou v jednoduchosti je krása:)
dorisa
@2010 , tak pridaj,lebo ti začneme tam písať komenty. Oba receptíky sú krásne, aj ten tvoj.
sjuz
2010 perfektné:), super obmena,určite uložím!
pumaamravec
mnam, toto som spravila podla tvojho receptu pred par dnami a bolo to skvele predjedlo ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia