Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom fotorecept
Foto: sjuz
Tak sme sa vrátili z dovolenky, a ja som si priniesla niekoľko sardínskych receptov a pochutín, medzi nimi aj syr pecorino sarda, prosciutto, sardínsky Zobraziť celý popisTak sme sa vrátili z dovolenky, a ja som si priniesla niekoľko sardínskych receptov a pochutín, medzi nimi aj syr pecorino sarda, prosciutto, sardínsky chlieb pane carasau - typický suchý chlieb z tvrdej pšenice, ktorý sa chrumká ku všetkému, alebo len tak, samotný...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
10 ks pokrájaný na pozdĺžne plátky plátky |
|
cca 10 PL vyzretejší |
|
10 plátkov (može byť aj iný druh) |
|
na potretie baklažánu |
|
|
Postup
-
1
Baklažány nasolíme, necháme odstáť cca 10 min, opláchneme a osušíme papierovou utierkou.
- 2
Nastrúhame si pecorino.
- 3
Postupne ugrilujeme plátky baklažánu, ktoré sme predtým potreli jemne olivovým olejom.
- 4
Na ešte teplé plátky nasypeme jemnú vrstvu syra.
- 5
Navrch položíme plátok prosciutta a opatrne zrolujeme smerom od užšieho konca baklažánu k širšiemu.
- 6
Uložíme zvinutým koncom dolu, aby závitky držali, alebo rolku zviažeme niťou z pórku. Podávame ihneď, pokvapkané panenským olivovým olejom a s čerstvými rajčinami, s rukolou...
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/cukinove-rolky-rullini-di-zucch...