Cuketové lievance so syrom a paradajkamifotorecept

malinka711 - fotkamalinka711, 3. augusta 2011

.... áno... zase cuketa :D

Suroviny

600 g
2
50 g
200 g
100-120 g
1 strúčik
2




Postup

  1. 1

    Cuketky umyjeme, osušíme a aj so šupkou nahrubo nastrúhame (kto chce, môže ich aj olúpať). Osolíme, premiešame a necháme 10 minút postáť. Prebytočnú tekutinu, ktorú cukety pustili, vytlačíme a vylejeme. K nastrúhaným cuketám pridáme 2 žĺtky, nasekané jadrá orechov, 70 g rozdrobeného balkánskeho syra, 1 jemne nasekanú jarnú cibuľku aj s vňaťou, prelisovaný cesnak, čierne korenie a múku. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný sneh z 2 bielkov.

    Cuketové lievance so syrom a paradajkami(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Panvicu na lievance vymastíme olejom a po lyžiciach na ňu dávkujeme malé kopčeky cesta. Z oboch strán pomaly opražíme dozlatista.

    Cuketové lievance so syrom a paradajkami(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečené lievančeky posypeme zvyšným rozdrobeným syrom, pokrájanými paradajkami a kolieskami jarnej cibuľky.

    Cuketové lievance so syrom a paradajkami(fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

pivonka
Už na pohľad vyzerajú krásne v tých talianskych farbách.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia