Prosciutto bruschetta

pumaamravec - fotkapumaamravec, 6. augusta 2011

V jednoduchosti je krása. Chrumkavé pečivko s mozarellou, prosciuttom a bazalkou.

1
porcia
10 minút
príprava
5-6 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
5-6 plátkov
1/2 ks
4 ks lístky

Postup

  1. 1

    Na ciabattu, alebo krajec kvalitného celozrnného chlebíka si položíme 3 plátky prosciutta.

  2. 2

    Na vrstvu prosciutta natrháme polovicu mozzarelly, u mňa to bolo 60 g.

  3. 3

    Na mozzarellu ešte potrháme 2-3 plátky prosciutta a dáme do rozpálenej trúby na 180°C na 5-6 minút, kým pečivo zchrumkavie ale nie stvrdne. Podávame s lístkami čerstvej bazalky navrchu.

  4. 4

    Tip: Pre extra bazalkovú chuť, môžete pečivo predtým ako začnete dávať prvú vrstvu prosciutta natrieť pestom.

Diskusia k receptu

evusik
aj keď prosciutto moc nekupujem (na mňa moc slané) takéto hrianočky milujem, mne stačí syr a rajčina :-)
tinca
@pumaamravec úžasný, jednoduchý rcp prosciuto milujem, aj keď je trochu slanšie ako píše @evusik ale ja si ho dám menej. Ukladám do KK:))
puntodadino
Skuste malu modifikaciu: Vodovu zemlu rozpolit,opiect pri 200stC na slabohnedo,poliat olejom,pridat syr,mierne opiect,opat poliat olejom a posypat zmesou saturejky,oregana a tymianu.
marienka44
@Pumaamravec ,na kanali Spektrum kedysi davali kratku uputavku na pripravu tohto jedla. Hrianka pripravena v hriankovaci sa potrie prepolenym cesnakom, pokvapka oliolejom, mozarella, platky rajcin a natrhana svieza bazalka. To je vsetko.
jerica
aká náhoda, večera bola no skoro identická , hrianka grahamová bageta s avokádo šalátikom,manžel aj salámik + paradajka :-)) Tvoj receptík , inšpirácia :-))

Zaujímavé video z archívu TV Varecha