Foto: pumaamravec
V jednoduchosti je krása. Chrumkavé pečivko s mozarellou, prosciuttom a bazalkou.
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
5-6 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Na ciabattu, alebo krajec kvalitného celozrnného chlebíka si položíme 3 plátky prosciutta.
- 2
Na vrstvu prosciutta natrháme polovicu mozzarelly, u mňa to bolo 60 g.
- 3
Na mozzarellu ešte potrháme 2-3 plátky prosciutta a dáme do rozpálenej trúby na 180°C na 5-6 minút, kým pečivo zchrumkavie ale nie stvrdne. Podávame s lístkami čerstvej bazalky navrchu.
- 4
Tip: Pre extra bazalkovú chuť, môžete pečivo predtým ako začnete dávať prvú vrstvu prosciutta natrieť pestom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu