Cuketové pirôžky fotorecept

malinka711 - fotkamalinka711, 20. júla 2011

Pokračujeme v ,,cuketovom šialenstve "......:D

Suroviny

Cesto:
1,5 hrnčeka nastrúhaná a očistená
3 hrnčeky
1 ks
1 KL
štipka
1/2 kocky
1 KL
Náplň:
100 g
100 g
100 g
1 hrsť
2 strúčiky
1/2 hrnčeka nastrúhaná




Postup

  1. 1

    Droždie s cukrom rozmiešame na tekutinu.

    Cuketové pirôžky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K droždiu potom pridáme vyžmýkanú cuketu ( ja som ju postrúhala na jemno), vajce, soľ, štiku muškátového orieška a postupne pridávame múku. Vznikne tuhé cesto. Necháme ho odležať na teplom mieste 45 minút. Cesto zatiaľ nakysne a zredne, pretože cuketa ešte pustí šťavu.

    Cuketové pirôžky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým vykysne cesto pripravíme si náplň: Nivu a eidam nastrúhame, pridáme tavený syr a nasekané orechy.

    Cuketové pirôžky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Syry zmiešame a pridáme dva prelisované strúčiky cesnaku a nastrúhanú cuketu.

    Cuketové pirôžky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku ( Napriek tomu, že cesto zredne nepridávajte už veľa múky. Cesto sa bude trochu lepiť, ale aspoň nevytečie náplň a pirôžky tak budú nadýchané.), vyvaľkáme na 1-1,5 cm hrúbku a vykrajujeme väčšie kolieska. Do stredu každého z nich dáme lyžičku pripravenej náplne.

    Cuketové pirôžky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom ich zlepíme ako pirohy.

    Cuketové pirôžky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pirôžky vyprážame v dostatočnom množstve oleja do zlatista.

    Cuketové pirôžky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A podávame ...

    Cuketové pirôžky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

ailuj82
zaujímavé, určite vyskúšam, cukety je dosť... :)
jerica
celkom zaujímavé , spestrím cesnakom:-)) vytlačené A4
alena45
veľmi zvláštna plnka. Orechy už nemám a nové ešte nie sú, k tým syrom pridám niečo zelené. Ale veru, cukinové šialenstvo pokračuje... Haha.
klaura
cuketové šialenstvo ... to sa mi páči ... u nás doma ho máme tiež ... :)
ďakujem za ďalší tip :)
mamaoli
zaujímavý receptík........akurát tú plnku budem musieť obmeniť, keďže u mojich chlapov syry nemajú šancu :-)
tatranka
Recept sa mi veľmi páči.Skúsim.Je obdobie cuket,určite bude u nás na stole.
marcy
presne takto aktivujem droždie cukrom ...obdivujem Tvoje zručnosti :-)