Slonie žrádlo

tinca - fotkatinca, 11. augusta 2011
Slonie žrádlo
Foto: tinca

Rýchle pohostenie pre hladošov.

2-3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks natvrdo
150 g (šunka),iná mäkká
5 ks
3-4 PL
2 ks
Dresing:
1 PL
1,5 KL
1,5 KL
1 PL
1,5 KL
1,5 KL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme kečupový dresing a to z uvedených surovín v miske nad parou, za neustáleho miešania. Trvá to cca 5 min. Necháme ho úplne vychladnúť. Uvaríme si vajíčka na tvrdo, tie necháme tiež vychladnúť.

  2. 2

    Na hrubom strúhadle si nastrúhame vajíčka,salámu a kyslé uhorky. Pridáme na drobno nakrájené jarné cibuľky,jemne osolíme a okoreníme. Pridáme vychladnutý dresing. Nakoniec pridáme majonézu a zľahka všetko premiešame. Veľa nemiešať, aby nevznikla kaša!

  3. 3

    Podávame s bagetkou, alebo dobrým chlebíkom. Jedlo môžeme podávať aj ako predjedlo trebars na šalátovom liste, alebo ako rýchlu večeru so zeleninou. RADA NAVYŠE: chutí aj s nugetkami http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-nugetky-fotorecept/8779-recept.html. Tiež môžeme tento šalát využiť aj ako prílohu na studené misy, pod ruské vajíčka a pod.

    Slonie žrádlo - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianna76
tak ja toto robievam zo špekáčkov, niekedy bez vajca, a tiež to takto voláme. Len na začiatku všetko miešam normálne v hrnci a za stáleho miešania, neprihorí to. Je to super a teraz sú v Tescu špekačky v akcii, ktoré mojim chlapom chutia, tak sme včera už kúpili.
remcula
Znám a dělávám hlavně na nějakou oslavu. Koupím bagety, nakrájím na kolečka a sloní žrádlo z mísy jen tak mizne.:-)
zdezda
Tinca,fajn, že si sem dala toto žrádlo, lebo ja som ho videla robiť E. Pavlíkovú v Magálovej relácii, no už iba záver, teraz ho už môžem aj ja vyskúšať, ďakujem :-)
ketty3811
už som o tomto žrádle počula,ale nerobila som ho.Ukladám a vyskúšam.:-)
helca103
poznám , veľmi dobré ,,žrádlo" odporúčam a zároveň upozorňujem že je silno návykové :-)
outback
Táto dobrota je bez hrášku, alebo chýba v postupe? Chystám sa ho spraviť, vyzerá chutne, už som robil aj prievidzský, bol výborný:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia