Baklažánová rolka v zeleninovej trikolóre
Patrik Lednár
šéfkuchár hotela Albrecht v Bratislave, 18. augusta 2011
šéfkuchár hotela Albrecht v Bratislave, 18. augusta 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklažán nakrájame na tenké plátky, ktoré osolíme a necháme odstáť. Poutierame ich servítkou a opečieme z oboch strán.
- 2
Ricottu zmiešame s olivovým olejom, korením, soľou, nakrájanou pažítkou a olivami. Naplníme baklažánové plátky a zrolujeme.
- 3
Zeleninu nakrájame, osolíme, zjemníme olejom a pridáme feferónku a petržlenovú vňať. Na trikolóru poukladáme rolky.
- 4
Náš tip: Zeleninovú trikolóru môžete spestriť aj sušenými paradajkami v oleji. Nakrájajte ich do zmesi. Toto jednoduché jedlo sa výborne hodí na ľahký obed alebo večeru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.labuznik.com/recept/lilek-se-spenatem-paprikou-a-moz...