Baklažánová rolka v zeleninovej trikolóre

Patrik Lednár
šéfkuchár hotela Albrecht v Bratislave, 18. augusta 2011
Baklažánová rolka v zeleninovej trikolóre
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
250 g
Na zeleninovú trikolóru:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažán nakrájame na tenké plátky, ktoré osolíme a necháme odstáť. Poutierame ich servítkou a opečieme z oboch strán.

  2. 2

    Ricottu zmiešame s olivovým olejom, korením, soľou, nakrájanou pažítkou a olivami. Naplníme baklažánové plátky a zrolujeme.

  3. 3

    Zeleninu nakrájame, osolíme, zjemníme olejom a pridáme feferónku a petržlenovú vňať. Na trikolóru poukladáme rolky.

  4. 4

    Náš tip: Zeleninovú trikolóru môžete spestriť aj sušenými paradajkami v oleji. Nakrájajte ich do zmesi. Toto jednoduché jedlo sa výborne hodí na ľahký obed alebo večeru.

Diskusia k receptu

tatranka
Baklažán robím často.Recept som si uložila.Vďaka zaň.
evusik
krásny, oku lahodiaci recept... určite dobrý :-)
vcelka
... a erotické až pornografické... :-))
celero
Urobila som ich s kozím syrom. Boli vynikajúce. Ďakujem za recept :)
andreina
dnes som prvýkrát kúpila baklažán a objavila tento recept, tak dokúpime potrebné ingrediencie a ideme na to, ďakujem :)