Foto: maartina
Recept som našla pred pár rokmi v Dobrom jedle, trochu som si ho upravila. Robievam ju viac krát do roka, či už pre hostí, Zobraziť celý popisRecept som našla pred pár rokmi v Dobrom jedle, trochu som si ho upravila. Robievam ju viac krát do roka, či už pre hostí, na sviatky alebo len tak, keď na ňu jednoducho dostaneme chuť ...tak tomu bolo aj teraz :)
na 180 °C
Suroviny
1 bal. |
|
300-400 g |
|
strúhaný |
|
malá |
|
na potretie cesta |
|
Plnka: | |
5 staršie |
|
na namočenie rožkov |
|
1 väčšia |
|
2 strúčiky |
|
200 g |
|
za hrsť pokrájaná |
|
1 |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme plnku: Rožky nakrájame, namočíme do trochu mlieka , potom dobre vytlačíme a dáme do misy. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajce, petržlenovú vňať a polovicu nakrájanej šunky. Ochutíme soľou a korením.
-
2
Uvaríme zopár ružičiek brokolice. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky, kt. osolíme a okoreníme. Na pomúčenej doske rozvaľkáme 1/2 lístkového cesta, nanesieme naň polovicu plnky, kuracieho mäska a brokolice, posypeme strúhaným syrom.
-
3
...poukladáme šunku, okraje potrieme vajíčkom, zavinieme a zrolujeme
-
4
...tento istý postup zopakujeme aj s druhou polovicou lístkového cesta. Nakoniec potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sézamom, ľanovými semiačkami ... a dáme do vyhriatej rúry piecť na 1 hodinu pri 180°C.
-
5
Neodolala som... aj keď bolo už niečo po pol jedenástej večer, musela som ochutnať :)
@tatranka ...nie je potrebná vopred tepelná úprava, lebo mäsko je nakrájané na veľmi tenké pásiky a za tú hodinu sa to pekne prepečie ...keď som to robila po prvý krát, aj ja som mala trošku obavy, či mäsko nezostaneme náhodou surové, no potom obavy pominuli :)