Lístková roláda s kuracinkou

maartina - fotkamaartina, 8. júla 2011
Lístková roláda s kuracinkou
Foto: maartina

Recept som našla pred pár rokmi v Dobrom jedle, trochu som si ho upravila. Robievam ju viac krát do roka, či už pre hostí, Zobraziť celý popisRecept som našla pred pár rokmi v Dobrom jedle, trochu som si ho upravila. Robievam ju viac krát do roka, či už pre hostí, na sviatky alebo len tak, keď na ňu jednoducho dostaneme chuť ...tak tomu bolo aj teraz :)

60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal.
300-400 g
 strúhaný
 malá
  na potretie cesta
Plnka:
5 staršie
 na namočenie rožkov
1 väčšia
2 strúčiky
200 g
 za hrsť pokrájaná
1




Postup

  1. 1

    Pripravíme plnku: Rožky nakrájame, namočíme do trochu mlieka , potom dobre vytlačíme a dáme do misy. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajce, petržlenovú vňať a polovicu nakrájanej šunky. Ochutíme soľou a korením.

    Lístková roláda s kuracinkou - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme zopár ružičiek brokolice. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky, kt. osolíme a okoreníme. Na pomúčenej doske rozvaľkáme 1/2 lístkového cesta, nanesieme naň polovicu plnky, kuracieho mäska a brokolice, posypeme strúhaným syrom.

    Lístková roláda s kuracinkou - obrázok 2
  3. 3

    ...poukladáme šunku, okraje potrieme vajíčkom, zavinieme a zrolujeme

    Lístková roláda s kuracinkou - obrázok 3
  4. 4

    ...tento istý postup zopakujeme aj s druhou polovicou lístkového cesta. Nakoniec potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sézamom, ľanovými semiačkami ... a dáme do vyhriatej rúry piecť na 1 hodinu pri 180°C.

    Lístková roláda s kuracinkou - obrázok 4
  5. 5

    Neodolala som... aj keď bolo už niečo po pol jedenástej večer, musela som ochutnať :)

    Lístková roláda s kuracinkou - obrázok 5

Diskusia k receptu

jerica
no,,,??? páči sa mííí !!! určite raz si vyskúšam , bešamel alebo len šalátik ,to bude fajnotka :-)
tatranka
Zaujímavá a pekná roláda.Len by ma zaujímalo,či mäsko by nebolo dobre do predu trochu tepelne upraviť? Možno vôbec nie,podľa tvojho receptu.Skúsim urobiť.Ukladám do KK.
dorisa
Tak, toto sa mi veľmi páči. Ukladám recept. Vyskúšam:)
cica2
rada takéto výborné chuťovky robievam, to úvodné foto je krásne, ako aj celý receptík!:)
maartina
moji milí ...som rada, že recept sa Vám páči :)
@tatranka ...nie je potrebná vopred tepelná úprava, lebo mäsko je nakrájané na veľmi tenké pásiky a za tú hodinu sa to pekne prepečie ...keď som to robila po prvý krát, aj ja som mala trošku obavy, či mäsko nezostaneme náhodou surové, no potom obavy pominuli :)
tetuska
už na prvý pohľad som dostala na ňu chuť, vyzerá vynikajúco...
bejaja
určite výborná a vypadá veľmi dobre určite by som si dala...
narciska
Vyskúšam je tom zaujímavý recept dobrý ako chuťovka alebo len tak narýchlo hosťom.
maartina
...určite vyskúšajte, budem rada, keď aj dáte vedieť, či sa vydarila :)
silvia68
robila som ju bola vynikajúca, na druhý deň už mi tam vadila brokolica, ale za tepla fantastické, aj vlastne celý deň bola ok, ked som ju vytiahla z chladničky, už to nebolo ono. Dnes ju idem robiť zas, miesto brokolice dám hrášok, vyskúšam
maartina
@silvia68 ...teší ma, že si recept vyskúšala a roláda chutila ...keď ju robím len pre nás troch, tak robím len z 1/2bal. lístkového cesta a zeleninu obmieňam, niekedy brokolica, inokedy steriliz. kápia, či uhorky alebo s čerstvým špenátom
silvia68
tvoj recept som zaradila do nášho trvalého jedálnička a tiež som začala obmieňať zeleninu, takže vždy je to niečo iné. Je to výborná vec aj na cesty, večer upečiem a ráno berieme so sebou, je to chutné a sýte.
hanka111
.... chvalim, robila som na mensiu rodinnu oslavu, vsetkym chutilo a samozrejme som gazdinkam musela dat recept. Pre vegetarianov som namiesto maska a sunky dala udusenu hlivu, olizovali si okolo "celej hlavy", dakujem za recept...
maartina
@hanka111 ...ďakujem za komentárik :) ...tá vegetariánska verzia s hlivou sa mi veľmi páči, najbližšie skúsim, vďaka za tip ...
sususy
Akurat sa to pečie podla tvojho receptu,dufam že sa mi podarí :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia