Foto: socharka
Tento recept je ešte z čias predrevolučných a tak ho sem dávam ako RETRO-recept v nezmenenej podobe - mám ho v zošite po mamke, Zobraziť celý popisTento recept je ešte z čias predrevolučných a tak ho sem dávam ako RETRO-recept v nezmenenej podobe - mám ho v zošite po mamke, pretože ja som vtedy ešte nevarila. Každý z nás si sekanú dochucuje podľa svojej chuti. Ja som dnes chcela vyskúšať chuť sekanej podľa tohto receptu. Je lahodnejšia možno tým, že je tam toľko vajec a chuť detstva mi pripomína vegeta :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pomletý bôčik dáme do misy a pridáme vajcia, múku, strúhanku a vymiešame. Hmota je dosť riedka, ale vraj to tak má byť.
-
2
Pridáme nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak, vegetu a kypriaci prášok primiešame až na koniec. Ja som použila Dr.Oetker.
-
3
Pripravenú hmotu na sekanú rozdelíme na dve polovice. Dva kusy alobalu potrieme masťou a na každý nalejeme polovicu hmoty.
-
4
Zabalíme ako balíček a dáme do rúry piecť na 180 stupňov asi 50 minút. Potom alobal otvoríme a dopečieme ešte asi 10 minút, aby mala sekaná peknú farbu.
-
5
Upečenú sekanú vyberieme z alobalu a pokrájame na plátky.
-
6
Podávame na teplo s rôznymi zemiakmi, k prívarkom...ale ja som pripravila slovenský zemiakový šalát. Druhý kus sekanej sme zjedli na studeno len tak, s chlebíkom, horčicou, cibuľou a uhorkami.
Máš tam 2x prášok do pečiva, vyhoď si to.