Sekaná z bôčika fotorecept

socharka - fotkasocharka, 4. júla 2011
Sekaná z bôčika (fotorecept)
Foto: socharka

Tento recept je ešte z čias predrevolučných a tak ho sem dávam ako RETRO-recept v nezmenenej podobe - mám ho v zošite po mamke, Zobraziť celý popisTento recept je ešte z čias predrevolučných a tak ho sem dávam ako RETRO-recept v nezmenenej podobe - mám ho v zošite po mamke, pretože ja som vtedy ešte nevarila. Každý z nás si sekanú dochucuje podľa svojej chuti. Ja som dnes chcela vyskúšať chuť sekanej podľa tohto receptu. Je lahodnejšia možno tým, že je tam toľko vajec a chuť detstva mi pripomína vegeta :-)

10
porcií
5 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1000 g
10 ks
1 lyžica
2 lyžica
2 lyžice
1 ks
1 lyžica
2 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Pomletý bôčik dáme do misy a pridáme vajcia, múku, strúhanku a vymiešame. Hmota je dosť riedka, ale vraj to tak má byť.

    Sekaná z bôčika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak, vegetu a kypriaci prášok primiešame až na koniec. Ja som použila Dr.Oetker.

    Sekaná z bôčika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravenú hmotu na sekanú rozdelíme na dve polovice. Dva kusy alobalu potrieme masťou a na každý nalejeme polovicu hmoty.

    Sekaná z bôčika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zabalíme ako balíček a dáme do rúry piecť na 180 stupňov asi 50 minút. Potom alobal otvoríme a dopečieme ešte asi 10 minút, aby mala sekaná peknú farbu.

    Sekaná z bôčika (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečenú sekanú vyberieme z alobalu a pokrájame na plátky.

    Sekaná z bôčika (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame na teplo s rôznymi zemiakmi, k prívarkom...ale ja som pripravila slovenský zemiakový šalát. Druhý kus sekanej sme zjedli na studeno len tak, s chlebíkom, horčicou, cibuľou a uhorkami.

    Sekaná z bôčika (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

danculka
Túto sekanú poznám,je toho moc a neodradí ťa mastnejší bôčik,vypečie sa to,máš ju peknú,aj fotky,super....
jody
Vyzerá super, ale tých 10 vajec sa mi zdá moc... ale skúsiť to skúsim, možno z polovičnej dávky.
Máš tam 2x prášok do pečiva, vyhoď si to.
socharka
@jody ďakujem za upozornenie, opravila som to...aj mne sa zdalo moc tých 10 vajec, ale zrejme to tak má byť. Neviem či tie vajcia stiahli tú mastnotu, ale sekaná vôbec nebola mastná, skôr dietna, lebo som tam nedala žiadne obvyklé koreniny... Ja som spravila z celej dávky, bo sme mali návštevu a tvrdili mi, že si pochutili viacej ako na rezňoch :-)))
kata50
Tých 10 vajec na 1 kg bôčika som dávala aj ja , ale pri príprave Mortadely. Nepiekla sa, ale varila sa vo vode, v mikroténovom vrecúšku cca 1 hodinu. Neidú tam žiadne rožky, vločky, žiadna ryža a pod. Teda to zahusťujú tie vajíčka. Ináč chutí to výborne :-))
sovka62
Kedysi tento recept koloval, ale priznám sa, nerobila som ho. Až teraz teda vidím ako vyzerá výsledok a zdá sa, že by som to mala skúsiť. Tak ukladám.
cistinka
Hej, to je ona - dávali sme si plátky tejto sekačky do rozrezanej žemle potretej horčicou, cibuľou a kolieskami sterilizovanej uhorky. Tvárili sme sa, že máme hamburgery. O tých sme vedeli vtedy len z rakúskej telky :-)))) Ale chutilo to dobre.....
evanaaa
Aj ja som si myslela, ako Kata50, že to bude niečo podobné ako mortadela, mám na ňu recept aj som ju raz robila, bola z bôčika, ktorý sa dvakrát pomlel a postup je taký ako uvádza Katka. Ale mám dojem, že tam šlo kondenz. nesladené mlieko, no radšej sa podívam a ak nájdem, dám sem do receptov. Bola to dobrá pochúťka nastudeno.
dudus55
Podľa obrázku a "vône" je to stará ale dobrá KLASIKA
socharka
Ja som naučená na normálne jedlá z dostupných surovín. Pokiaľ možno jednoduché a rýchlovky.
kamelia
Pre bežnú rodinu stačí polovičná dávka. Stačí to na obed s prílohou a zostane i na večeru s chlebíkom a zeleninou.
zmmm
Dnes som spravila na obed, všetkým nám to chutilo. Teraz už viem, že sekaná a fašírka nie je to isté :)
branoj
hmmm,zapáčil sa mi tento recept a práve túto sekanú teraz robím,jediné čo ma zarazilo že tam nikde nevidím soľ.....na všetko stačí vegeta?
krasomil
žadna sul tam nejdze ja ju uz tiz robil.....a barz fajna je