Krupicový vankúš pod paradajkou

Patrik Lednár
šéfkuchár hotela Albrecht v Bratislave, 14. augusta 2011
Krupicový vankúš pod paradajkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
50 g
150 ml
4 ks
100 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mlieko postavíme spolu s maslom a keď začne vrieť, pridáme krupicu. Necháme prevariť a odložíme. Do krupice zamiešame vajcia, korenie a soľ.Krupicu dáme do malého plechu na hrúbku 2 cm.

  2. 2

    Poriadne zatlačíme na plech a vložíme do chladničky. Na druhý deň vykrajujeme z krupice malé kocky a tie poukladáme na plech a vložíme do rozohriatej rúry. Vyberieme, keď je vankúš opečený zo všetkých strán.

  3. 3

    Čerstvý špenát umyjeme a na cesnaku jemne opražíme na oleji. Na krupicový vankúš poukladáme plátky paradajky a špenát.

Diskusia k receptu

cica2
zaujimavé ale musí to byť aj chutné