Foto: babav
V tomto obdobi dozrieva jedla sladka kukurica .Je chutna uvarena ,ale mozno z nej upiect aj vyborny paj,vhodny ako predjedlo,alebo ak k nemu Zobraziť celý popisV tomto obdobi dozrieva jedla sladka kukurica .Je chutna uvarena ,ale mozno z nej upiect aj vyborny paj,vhodny ako predjedlo,alebo ak k nemu prilozite vas oblubeny salatik , lahke jedlo. (Recept pochadza z kucharskej knihy :Modern Baker,by Nick Malgieri).
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kukurica a mlade cibulky.
-
2
Ingrediencie:
-
3
Zrnka kukurice z 3 klasov postruhame .
-
4
Zo zvysnych dvoch klasov zrnka orezeme .
-
5
Ocistenu jarnu cibulku bielu aj zelenu cast nasekame.
-
6
Vajcia a smotanu vyslahame spolu so solou ciernym korenim a cili korenim.
-
7
Primiesame pripravenu kukuricu a cibulku.Pajovu formu vystelieme cestom a naplnime pripravenou tekutou zmesou.
-
8
Pecieme v rure predhriatej na 180 stupnov C,na spodnej mriezke, 30 -45 minut , zalezi na hlbke pouzitej formy.
-
9
Vychladnuty pri izbovej teplote krajame na porcie .
-
10
Servujeme .Dobru chut!
Budem sa tesit ,ak si aspon niektore overis vo svojej kuchyni :-).