Pečený kozí syr s hráškom a fazuľkou
chef de cuisine Camouflage restaurant, 5. augusta 2011
Foto: Z KNIHY ŠÉFKUCHÁR V PALÁCI, vydavateľstvo IKAR
porcie
príprava
Suroviny
500 g |
|
1 PL |
|
1 PL na potretie cesta |
|
80 g (alebo lístkové cesto) |
|
2 pl, na praženie |
|
2 PL |
|
hrsť |
|
hrsť |
|
150 g |
|
Na rajčiakové concassé: | |
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
5 ks lístky |
|
1 ks |
|
2 pl |
|
Na brusnice: | |
80 g |
|
1/2 šálky (alebo vody s medom ) |
|
Postup
-
1
Kozí syr pokrájame na plátky široké asi 1 cm a potrieme ich medom a olivovým olejom. Potom ich zabalíme do cesta pokrájaného na štvorce, preložíme na plech, vložíme do rúry rozohriatej na 200 °C a pečieme asi 5 minút do zlatista. V panvici na rozohriatom oleji opražíme cibuľku s mladým hráškom a mladou fazuľkou.
- 2
Rajčiakové concassé: Narezané rajčiaky sparíme vo vriacej vode, schladíme vo vode s ľadom a ošúpeme. Nato ich rozpolíme, lyžicou vyberieme jadierka a dužinu nakrájame na drobné kocky a ochutíme citrónovou šťavou, soľou a čerstvo zomletým korením.
- 3
Pridáme posekanú bazalku a jarnú cibuľku, premiešame a necháme na sitku odkvapkať (asi 5 minút). Olejom pomastíme cesto, kým ho dáme piecť.
- 4
Brusnice: Javorový sirup alebo vodu s medom uvedieme do varu, pridáme brusnice, stiahneme zo sporáka a necháme odležať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu