Pečený kozí syr s hráškom a fazuľkou

Peter Duranský
chef de cuisine Camouflage restaurant, 5. augusta 2011
Pečený kozí syr s hráškom a fazuľkou
Foto: Z KNIHY ŠÉFKUCHÁR V PALÁCI, vydavateľstvo IKAR
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 PL
1 PL na potretie cesta
80 g (alebo lístkové cesto)
2 pl, na praženie
2 PL
 hrsť
 hrsť
150 g
Na rajčiakové concassé:
1 PL
1 PL
5 ks lístky
1 ks
2 pl
Na brusnice:
80 g
1/2 šálky (alebo vody s medom )

Postup

  1. 1

    Kozí syr pokrájame na plátky široké asi 1 cm a potrieme ich medom a olivovým olejom. Potom ich zabalíme do cesta pokrájaného na štvorce, preložíme na plech, vložíme do rúry rozohriatej na 200 °C a pečieme asi 5 minút do zlatista. V panvici na rozohriatom oleji opražíme cibuľku s mladým hráškom a mladou fazuľkou.

  2. 2

    Rajčiakové concassé: Narezané rajčiaky sparíme vo vriacej vode, schladíme vo vode s ľadom a ošúpeme. Nato ich rozpolíme, lyžicou vyberieme jadierka a dužinu nakrájame na drobné kocky a ochutíme citrónovou šťavou, soľou a čerstvo zomletým korením.

  3. 3

    Pridáme posekanú bazalku a jarnú cibuľku, premiešame a necháme na sitku odkvapkať (asi 5 minút). Olejom pomastíme cesto, kým ho dáme piecť.

  4. 4

    Brusnice: Javorový sirup alebo vodu s medom uvedieme do varu, pridáme brusnice, stiahneme zo sporáka a necháme odležať.

Diskusia k receptu

akeber
kozí sýrik mám....vyskúšam, len nepoužijem rukolu..tú nemám...a ani neviem čo je to.........:D
dorisa
@akeber Rukola je šalát, dostaneš ju napr, v Tesco a Billa.. Predávajú ju v takých balíčkoch.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha