Husacia paštéta s hroznovým dipom
Husaciu pečeň rozmixujeme, pridáme soľ, vajcia a žĺtky a mixujeme ďalej. Šľahačku a mlieko...
Husacia pečeň s physalisovou omáčkou a suchým vínom
Hnedý cukor skaramelizujeme, ale nie úplne do tmavohneda, pridáme očistené, na polovicu prekrojené ovocie...
Kapustníčky
Do misky dáme múku, tuk, cukor, soľ, vykysnuté droždie, žĺtok a podľa...
Kapustová štrúdľa
Na oleji osmažíme na malé kúsky pokrájaný bôčik, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme 1/3 na...
Slovenský kapustový posúch
Kyslú kapustu najemno posekáme, pridáme soľ, vajce, múku a vymiesime. Múky pridávame toľko,...
Kapustové posúchy
Z múky, kvásku, oleja a žĺtka vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Kapustu postrúhame,...
Kapustové pagáčiky
Očistenú kapustu nadrobno ostrúhame, pridáme soľ, mleté čierne korenie, múku a vypracujeme cesto...
Krízový kaviár na každý stôl
Na kaviár nemá najdrvivejšia drvina Slovenska peniaze. Ako si teda pomôcť? Týmto starým vyskúšaným židovským receptom....
zemiakové placky s pečienkou
Tento recept ma naučila moja mama, je veľmi jednoduchý a chutný.
Paradajkovy salat s cibulou a balkanskym syrom
Milujem cerstve salaty a pravidelne si ich pripravujem pocas celeho roka... tento je vhodny ako lahka vecera......
Zemiakové pagáče našich babičiek
Vynikajúce a pritom veľmi jednoduché a lacné jedlo, pôvodne pripravované priamo na platni šporáku, či...
Skordalia s červenou repou
Uvaríme nakrájané očistené zemiaky, zcedíme, osolíme, pridáme pretlačený cesnak a mixujeme na kašu...
Zapečené palacinky s paradajkami
Ani už neviem odkiaľ to pochádza, ale rada experimentujem a na základe toho aj toto jedlo...
Pečená paprika v náleve
Pamätám si, ako som túto letnú pochúťku jedla prvýkrát. Bolo to dobrých pár rokov dozadu...
Talianske chlebíčky
Recept pochádza od mojej starej mamy a pôvodne zrejme z oblasti Talianska, kde za prvej svetovej...
Zemiaky v pivnom cestíčku
Najprv si pripravíme hladké cestíčko z múky, vajca, piva a soli. Zemiaky olúpeme, ...
Zemiakové lievance
Ošúpané zemiaky osolíme a uvaríme. Scedíme, necháme vychladnúť, prelisujeme a spojíme so žĺtkami a...
Zemiaková paštéta
Zemiaky uvaríme v šupke s rascou a soľou. Vychladnuté olúpeme a nakrájame na plátky. Špenát...
Bryndzovo– zemiakové posúchy
Zemiaky olúpeme a umyjeme. Potom ich nastrúhame spolu s cibuľou, primiešame k nim vajcia, ...
Orechovo– zemiakové placky
Z uvarených zemiakov, múky, vajca, soli a orechov urobíme cesto.
Zemiakový koláč
Zemiaky umyjeme a vložíme do vody s rascou a cesnakom. Uvaríme ich domäkka. Medzitým si...
Opečené kráľovské hrebenatky s mladou mrkvou
Recept na netradičné slávnostné predjedlo pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove....
Šalát s vajíčkami a olivami
Zrelé paradajky nakrájame na hrubšie plátky a upravíme na tanier. Pridáme na kolieska nakrájanú červenú cibuľu, ...
Špenátová roláda
Špenát rozmrazíme a dáma do misy, pridáme 3 žĺtka, múku, prelisovaný cesnak a soľ....
Veľkonočná štrúdľa
Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 50 - 40 cm a potrieme ho smotanovou plnkou.
Maškrta s lososom
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme ich vychladnúť, olúpeme, rozpolíme a vyberieme žĺtky.
Pestrá roláda
Vajcia vyšľaháme, okoreníme a osolíme. Pridáme múku a mlieko a vypracujeme redšie cesto.
Anízové vajcia
Vajcia vložíme do vody a varíme 5 minút. Potom ich vyberieme, ochladíme studenou vodou, ...
Plnené vajíčka so syrom
Vajcia prekrojíme naprieč a vyberieme žĺtky. Bielky zospodu narežeme, aby dobre stáli na podnose...
Veľkonočná plnka
Uvarené údené mäso pokrájame na kocky, pridáme pokrájaný sendvič namočený do mlieka a vyžmýkaný, rozšľahané...