prazdny

Jelení šašlík s bryndzou, so zeleninou a slivkovým dipom

Hlavné jedlá

Jeleniu sviečkovicu, slaninu a a očistenú papriku nakrájame na stredne veľké kúsky, všetko ochutíme...

prazdny

Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami

Bravčové mäso

Kolienka dáme na 12 hodín marinovať do čierneho piva s bobkovým listom, bylinkami a so soľou...

prazdny

Polievka zo sladkých zemiakov

Bezmäsité jedlá

Pór nakrájame na krúžky a sladký zemiak (batat) na 2, 5 cm kúsky.

prazdny

Pečienkový perkelt so šampiňónmi

Bravčové mäso

Jednoduchý a veľmi rýchle hotový perkelt z bravčovej pečene, ku ktorému som pridala aj šampiňony.

prazdny

Plnený viničný list - dolmades

Bezmäsité jedlá

Dolma je slovo turecké a znamená plniť. Ale Dolmades je grécke jedlo a aj teraz sú...

prazdny

Pstruh v čipsoch na špenáte

Hlavné jedlá

Pripravíme si suroviny. Na panvicu dáme uvarené zemiaky v šupke a špenátový pretlak. Pretlak dochutíme...

prazdny

Kuracie prsia na tekvicovom rizote

Kuracie mäso

Ak vám dá niekto pár hlávok tekvice hokkaido zo záhradky a neviete čo s ňou, toto...

prazdny

Kuracie prsia plnené plnenou kapiou

Kuracie mäso

Dnes som vyskúšala niečo, nad čím som dávno uvažovala či sa to podarí. Skvele sa všetko vydarilo a je to vynikajúci obed....

prazdny

Strapatá sekaná

Bravčové mäso

Je to sekaná s kyslou kapustou.

prazdny

Cuketové karí

Bezmäsité jedlá

Recept je skoro vegánsky, ale nepohrdnú ním ani ortodoxní mäsožravci ako ja. Ak chcete vegánsku...

prazdny

Cícerovo-paštrnákové placky s bulgur šalátom

Bezmäsité jedlá

Zmiešame očistený postrúhaný paštrnák, zemiak a uvarený cícer s múkou, osolíme, okoreníme, ochutíme...

prazdny

Zubáč s tekvicovým rizotom a anízovou penou

Hlavné jedlá

V hrnci na oleji do zlatista orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme ryžu a po asi 3 minútach podlejeme...

prazdny

Holuby so zeleninou a s batatmi

Hlavné jedlá

Jednoduchý, rýchly a voňavý recept na prípravu holubieho mäsa.

prazdny

Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku

Bravčové mäso

Kúpil som čierny cesnak, tak som si skúšal z neho urobiť niečo dobré.

prazdny

Fish and chips s cibuľovým čatní

Hlavné jedlá

Vykosteného kapra bez kože nakrájame na hranolčeky, osolíme, okoreníme a obalíme v cestíčku z vody, ...

prazdny

Mäsové špízy so slivkami

Bravčové mäso

Rýchle a chutné papaníčko. Originálna verzia receptu pochádza z knihy Marcela Ihnačáka, ktorého recepty mám veľmi rada. Ja som neskôr vyskúšala aj verziu z kuracieho mäsa....

prazdny

Rozpečený bôčik

Bravčové mäso

Nedeľný obed som pripravila podľa receptu TV Paprika. Je to rozpečený bôčik pripravený na čiernom pive....

prazdny

Slivkové knedličky s jogurtovo-makovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

V šupke uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme soľ, polohrubú múku a vajce. Vypracujeme cesto, ...

prazdny

Plnený zemiak Zbojnícka mladosť

Bravčové mäso

Recept z 80-tych rokov nazývaný aj ako Jágerek, kde sa používala bravčová pečeň a bravčové mäso....

prazdny

Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine

Bravčové mäso

Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...

prazdny

Kuracie chasseur (poľovnícke kuracie mäso)

Kuracie mäso

Toto je môj recept na kurací chasseur. Je to jednoduché a fajnučké.

prazdny

Polévka z mrkve, fenyklu a pečené papriky

Bezmäsité jedlá

Polevka nejrychlejší, nejjednodušší, nejlahodnější!

prazdny

Taštičky plnené kačacinou s pyré z červenej kapusty

Hlavné jedlá

Kačacie stehná umyjeme, očistíme, osolíme, posypeme mletou rascou. Rúru predhrejeme na 120 stupňov a...

prazdny

Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste

Bravčové mäso

Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...

prazdny

Boršč (Борщ)

Hovädzie mäso

Ochutnal som množstvo variácií od vlaku Družba do Moskvy, Rinok v Petrohrade aj od kamaráta Olega...

prazdny

Žltý hrach so pšenom a s avokádom

Bezmäsité jedlá

Zohrejeme si olej na panvici, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, papriku, zeler, ...

prazdny

Červenie krumple s bravčovými dukátmi

Bravčové mäso

Červenie krumple sú jednoduchým jedlom chudobných z Požitavia.

prazdny

Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré

Bravčové mäso

Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Pečieme v rúre...