Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z bravčového kolienka na červenom víne so saturejkou. V minulosti som už pripravila tento výnimočný...
Trhance
Vždy, keď mamina navarila toto jednoduché jedlo, išli sme sa oň potrhať. Doteraz ho...
Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom
Sobotný obed dnes s pečeným kuracím stehnom, ktoré som plnila kolieskami údenej klobásy pod kožu....
Kuracie prsia na bylinkovom masle
Kuracie prsia umyjeme, osušíme obrúskom a rozrežeme na menšie rezne. Jemne osolíme.
Francúzska šošovica so zemiakovou kašou
Do hrnca dáme rozohriať olej, pridáme nasekanú cibuľu, cesnak, na malé kúsky nakrájanú mrkvu...
Makové buchty
50 rokov dozadu takéto buchty robila moja mama. Jediné vylepšenie tohto receptu ...
Falošná čínska polievka
Keď potrebujete rýchlo nakŕmiť hladošov, určite vám príde vhod rýchly recept so slovenskými surovinami.
Bezlepkové brokolicové palacinky
Slané palaninky sú cez leto žiadané a tak som vyskúšala brokolicové a sú výborné, tak pridávam...
Zemiaky s kyslou kapustou v rímskom hrnci
Chcete nápad, čo na obed? Čo tak starú dobrú klasiku...
Bravčové karé s cibuľou a so slaninou
Bravčové karé umyjeme, jemne osušíme obrúskom. Plátky mäsa osolíme, okoreníme a dáme na pekáč....
Králik z rímskeho pekáča
Podarilo sa mi zohnať zopár domácich králikov, tak som sa rozhodoval na aký spôsob jedného spravím,...
Zemiaková polievka s paletou vôní
Vďaka mojim štedrým hríbovým „3om kráľom“, prof. Krúpovi, Ďurkovi Davalovi a TibÝkovi Nagyovi, ...
Zemiakový podlesník na plechu
Toto rýchle a jednoduché jedlo patrí k mojim obľúbeným.
Medové krídelká s barbecue omáčkou
Upečené do chrumkava, šťavnaté vnútri a pritom tak jednoduché.
Keď konečne môžem podľa Zuzany Haasovej
Speváčka a herečka Zuzana Haasová pripravila výdatnú dobrotu z kuracieho mäsa.
Buchty na pare s kombinovanou plnkou
Svojho času ma naša spoluvareška Izabella929 zaujala aj svojimi mixtúrami džemov a lekvárov, tak som skúsil...
Šatôčka plnená „ratatouille“ s tekvicovým krémom
Z múky, vajec a oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 8 hodín.
Hráškovo-mätové rizoto s morskými plodmi
Koreňovú zeleninu očistíme a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme ryžu, orestujeme a podlejeme bielym vínom...
Škótske vajce
Vajcia uvaríme a olúpeme. Mäso pomelieme. Do mäsa pridáme soľ, rascu, majorán, ...
Opekané kuracie so zeleninou
Rýchly a ľahký obed, môže sa podávať s ryžou alebo len tak.
Španielska ryža s mletým mäsom
Veľmi chutné a nenáročné jedlo podobné rizotu, ktoré sa môže podávať ako príloha alebo samostatný chod....
Cestoviny à la Mallorca (Macarrones a la mallorquina)
Sobrasada je typická pre Mallorku. Na Slovensku som sobrasadu sem-tam videla v Lidli. Ale asi...
Pizza z hlbokého plechu
Chrumkavé cesto z chlebovej múky pripravené takmer bez práce, zasypané ingredienciami podľa vašej chuti = ideálny...
Granatiersky pochod
Kto chodil do školskej kuchyne na obedy pozná tento retro obed, ktorý je nenáročný na prípravu....
Cestoviny podľa Tamary Kramárovej
Jednoduchý, rýchly a lacný recept od hudobníčky Tamary Kramárovej, ktorý poteší hlavne peňaženky všetkých študentov....