Kurča na soli fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduché varenie z pekáča. Na pomoc som si teraz vzala soľ. Vyskúšajte lenivé nenáročné pečenie kurčaťa, výborný obed na nedeľu, alebo len tak.
6-8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
90-100 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Kurča umyjeme, zľahka osušíme. Soľ nasypeme na spodok zapekacej misy a na soľ uložíme kurča.
-
2
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Na spodnú mriežku vložíme zapekaciu misu s kurčaťom, pečieme 90-100 minút podľa veľkosti kurčaťa. Kurča máme upečené do zlatista.
-
3
Preložíme zo zapekacej misy a podávame s ryžou, zemiakmi alebo podľa seba. Nikto sa nemusí báť, že mäso bude slané. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu