Pečené kurča
Pečené kurča

Kurča na soli fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 10. augusta 2021
Kurča na soli (fotorecept)
Foto: olinecka

Jednoduché varenie z pekáča. Na pomoc som si teraz vzala soľ. Vyskúšajte lenivé nenáročné pečenie kurčaťa, výborný obed na nedeľu, alebo len tak.

6-8
porcií
15 minút
príprava
90-100 minút
na 200 °C

Suroviny

1,6 kg
1/2 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kurča umyjeme, zľahka osušíme. Soľ nasypeme na spodok zapekacej misy a na soľ uložíme kurča.

    Kurča na soli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Na spodnú mriežku vložíme zapekaciu misu s kurčaťom, pečieme 90-100 minút podľa veľkosti kurčaťa. Kurča máme upečené do zlatista.

    Kurča na soli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Preložíme zo zapekacej misy a podávame s ryžou, zemiakmi alebo podľa seba. Nikto sa nemusí báť, že mäso bude slané. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

zahra
Tento recept mam v zosite po babke ako kubanske kurca, robim ho ked je nas viac, lebo blizki su vegani, tak ak dva obedy, jeden musi byt jednoduchy. Ale zato veeelmi chutny.
atina1947
Znam ten recept, kdysi jsem podle neho pekla casto. Nedavno zkousela znama dat na sul papir na peceni kvuli stave a na to kure, zapomnela jsem se zeptat jak to dopadlo.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha